Ξέμεινε από κρεβάτια (και) η ΜΕΘ Covid στο Βενιζέλειο

Ξέμεινε από κρεβάτια (και) η ΜΕΘ Covid στο Βενιζέλειο

"Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα" λέει ο δοικητής Κ. Τερζάκης - Τί εκτιμά για την Κρήτη ο Γιώργος Σουρβίνος

Φούλαρε και ξέμεινε από κλίνες... ΜΕΘ Covid το Βενιζέλειο νοσοκομείο! Την Παρασκευή καταγράφηκε ένα νέο αρνητικό ρεκόρ νοσηλειών με 30 ασθενείς στην κλινική κορωνοϊού και επτά συνανθρώπους μας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με μηχανική υποστήριξη!

"Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα" είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, αναφερόμενος στην ΜΕΘ covid, λέγοντας ωστόσο πώς υπάρχει συζήτηση για τη δημιουργία 4 επιπλέον κλινών για την αντιμετώπιση των πιο σοβαρών περιστατικών...

Το Βενιζέλειο εφημερεύει σήμερα και άπαντες εύχονται να μην υπάρξει η ανάγκη διασωλήνωσης κάποιου νέου ασθενούς.

Πάντως, στο νοσοκομείο έχει ετοιμαστεί και μία τρίτη κλινική Covid με 15 κρεβάτια...

Σουρβίνος: Δεν θα εκπλαγώ εάν δω και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη!

Στο μεταξύ, σε δραματικές προειδοποιήσεις προχώρησε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο καθηγητής κλινικής Ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος, τονίζοντας πως δεν θα τον ξάφνιαζε εάν έβλεπε και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα!

Η Κρήτη είναι πρωταθλήτρια στην βρετανική μετάλλαξη, όμως αργά ή γρήγορα και άλλες περιοχές της χώρας θα αγγίξουν τα ίδια υψηλά επίπεδα.

Ο βαθμός μεταδοτικότητας του βρετανικού στελέχους είναι εντυπωσιακός. "Το θετικό είναι ότι δεν είναι τόσο επιθετικό, δεν βλέπουμε τόσο βαριές νοσηλείες, παρ' όλα αυτά το σύστημα πιέζεται" υπογράμμισε ο κ. Σουρβίνος.

Ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας επισήμανε πως λόγω της μετάλλαξης θα αργήσουμε να δούμε αποκλιμάκωση - τουλάχιστον στο επόμενο δεκαήμερο. Αναμένει και την επόμενη εβδομάδα υψηλή πίεση στα νοσοκομεία μας και τον ανησυχεί ιδιαίτερα ο πολύ υψηλός αριθμός μολύνσεων που καταγράφεται τα Σαββατοκύριακα.

Τί δείχνουν τα στοιχεία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών στο Βενιζέλειο

Η νέα εστία κρουσμάτων που εντοπίστηκε στο Βενιζέλειο ανάγκασε τη διοίκηση του νοσοκομείου να πάρει επιπλέον αυστηρά μέτρα. Το προσωπικό ασφαλείας ενισχύεται κατά πέντε νέα άτομα, ενώ ο διοικητής Κώστας Τερζάκης έδωσε εντολη να κλείσουν όλες οι είσοδοι του νοσοκομείου. Δύο μόνο πύλες εισόδου παραμένουν ανοιχτές: η κεντρική όπου είναι το γραφείο του πολίτη και τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Έπειτα απ' τις μολύνσεις δύο νοσηλευτριών, ο κ. Τερζάκης ζήτησε και έλαβε τις καταστάσεις των εμβολιασθέντων και των μη εμβολιασθέντων. Βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του, το 53% των νοσηλευτριών έχει εμβολιαστεί, ενώ το 47% όχι, ποσοστό υψηλό που ανησυχεί ιδιαιτέρως τον διοικητή του Βενιζελείου.

Ο κ. Τερζάκης μάλιστα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να πείσει το μη εμβολιασμένο νοσηλευτικό προσωπικό να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπόλοιπων συναδέλφων του.

Σε ο,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού, οι δύο νοσηλεύτριες που βρέθηκαν θετικές και οι οποίες δεν σημειωτέον δεν είχαν εμβολιαστεί παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό. Από εκεί και πέρα, θετικοί στον ιό βρέθηκαν και πέντε ασθενείς. Από αυτούς: οι 3 είναι σε κατ' οίκον περιορισμό, ο 4ος νοσηλεύεται στην κλινική Covid και ο 5ος στην ΜΕΘ covid.

Με το που εμφανίστηκαν τα κρούσματα στην Αιματολογική Κλινική, κλήθηκε αμέσως η πρόεδρος επιστημονικής επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων, η οποία επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ,, κι έλαβε οδηγίες.

Πραγματοποιήθηκε απολύμανση, έγινε ιχνηλάτηση και θα γίνονται επαναλαμβανόμενα covid test στους νοσηλευόμενους και στο προσωπικό.

Από σήμερα, έως τις 11 το μήνα σε όλους τους νέους ασθενείς οι οποίοι προσέρχονται για εισαγωγή στην Αιματολογική Κλινική, θα τους γίνεται τεστ κορωνοϊού και μετά θα διακομίζονται στο ΠΑΓΝΗ έως και τις 11 του μήνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Κλείνει ως τις 11 Μαρτίου η αιματολογική του Βενιζελείου!

Αυξάνεται ραγδαία η πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης, στους 106 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Τα νέα κρούσματα στην Κρήτη, τα "μεταλλαγμένα" και τα εύσημα Τσιόδρα

Νέα «φωλιά» του κορωνοϊού στο Βενιζέλειο

Άνοιξε "πύλες" η τρίτη κλινική covid του Βενιζελείου

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ