Ξεπέρασαν τον κίνδυνο οι νεαρές μητέρες μετά τις επιπλοκές κατά τον τοκετό

Ξεπέρασαν τον κίνδυνο οι νεαρές μητέρες μετά τις επιπλοκές κατά τον τοκετό

Και οι δύο αποσωληνώθηκαν και έχουν καλή επαφή με το περιβάλλον - Τι λέει ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου Α. Κιούλπαλης

Ευχάριστα τα νέα και για τις δύο νεαρές μητέρες, στο Ηράκλειο οι οποίες όπως αποκάλυψε το Cretalive, μετά τον τοκετό παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές και χρειάστηκαν να μεταφερθούν με διάφορα μιας ημέρας στις ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου νοσοκομείου αντίστοιχα.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες και οι δύο κοπέλες έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο, έχουν αποσωληνωθεί και έχουν καλή επαφή με το περιβάλλον. Μάλιστα η νεαρή μητέρα που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ (είναι η περίπτωση για την οποία έχει ήδη υποβληθεί μήνυση) είδε το νεογέννητο αγοράκι της και η συγκίνηση της ήταν απερίγραπτη.

Σε καλή κατάσταση είναι και η 32χρονη μητέρα που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Ανέστη Κιούλπαλη, τις επόμενες ώρες είναι πιθανό να μεταφερθεί σε θάλαμο της Μαιευτικής Κλινικής. Όπως είπε, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη κατάσταση καθώς η νεαρή μητέρα είχε συνεχώς επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες δεν ελέγχονταν, όμως ευτυχώς το πρόβλημα ξεπεράστηκε γρήγορα.

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να προκάλεσε αυτές τις επιπλοκές, ανέφερε ότι η πιο συνηθισμένη αιτία τέτοιων περιστατικών είναι η εκλαμψία… κάτι όμως που δεν στοιχειοθετήθηκε με βάση το ιστορικό, δεδομένου ότι υπήρξε και το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. «Από αυτά που έχουμε δει, λέμε ότι θα μπορούσε να είναι αντίδραση σε κάποια από τα χορηγούμενα φάρμακα για το επισκληρίδιο. Είναι μία υπόθεση που διερευνάται, έχει ξεκινήσει αναφορά από τους ίδιους τους συναδέλφους στην ιδιωτική κλινική σε σχέση με την παρτίδα των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν και πιστεύω ότι και ο ΕΟΦ θα το ελέγξει» τόνισε.

Φωτογραφία: pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ