Ξεσηκώνονται οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων - Ζητούν μέτρα στήριξης

Ξεσηκώνονται οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων - Ζητούν μέτρα στήριξης

Κινητοποίηση στο Ηράκλειο, ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο

Για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει, διαμαρτυρήθηκαν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων στο Ηράκλειο, με μία πρωτότυπη κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας. Συγκεκριμένα, αφού "άπλωσαν" μπροστά στο κτίριο της περιφέρειας παπούτσια και εξαρτήματα γυμναστικής, προχώρησαν και σε επίδειξη γυμναστικών ασκήσεων. 

Στην Πλατεία Ελευθερίας και στην κινητοποίηση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων βρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης. 

Ο κ. Ηγουμενίδης συνομίλησε με τους εργαζόμενους και του ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων του Ηρακλείου που βρίσκονται διαρκώς το τελευταίο διάστημα σε δεινή οικονομική θέση αφού η στήριξη από πλευράς πολιτείας είναι ανεπαρκής. Τη συμπαράστασή του στον αγώνα του Συλλόγου εξέφρασε και ο Χάρης Μαμουλάκης. 

Ο Νίκος Ηγουμενίδης ανάφερε σε δηλώσεις του ότι «τα οριζόντια μέτρα δεν διευκολύνουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Κυβέρνηση αδιαφορεί για το ότι οι γυμναστές είναι σε θέση να εφαρμόσουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και να λειτουργήσουν με μέτρα και  κανόνες προστασίας που αφορούν τόσο τους ίδιους όσο και τους αθλούμενους οι οποίοι μπορούν να βρουν στα γυμναστήρια σε αυτή την δύσκολη για όλους περίοδο μια διέξοδο» τόνισε ο βουλευτής προσθέτοντας ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζητήσει από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το θέμα και να πάρουν θέση.

igou

Ρέθυμνο: Ψήφισμα των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε την Τρίτη αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Νομού Ρεθύμνου και της επέδωσε ψήφισμα στο πλαίσιο της σημερινής διαμαρτυρίας – κινητοποίησής τους στην πόλη του Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Ψήφισμα οι επιχειρήσεις των γυμναστηρίων έχουν υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά λόγω της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας τους (σχεδόν 12 μήνες) με αποτέλεσμα εκτός από τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων  οι ιδιοκτήτες να αντιμετωπίζουν και σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης (κάλυψη βασικών οικογενειακών αναγκών).

Η κα Λιονή δήλωσε σχετικά:  «Εκφράζουμε τη  συμπαράστασή μας στον κλάδο, που δοκιμάζεται σκληρά τον τελευταίο χρόνο, έχοντας υποστεί τεράστιες απώλειες εισοδήματος με αποτέλεσμα αρκετά μάλιστα γυμναστήρια ανά τη χώρα να οδηγηθούν στο κλείσιμο και στηρίζουμε  τα αιτήματα του κλάδου για την άμεση ενίσχυση των γυμναστηρίων από την Πολιτεία».

rethymno

 

Δείτε επίσης:

Στήριξη στους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων από τον Χ. Μαμουλάκη

Γυμναστική ... διαμαρτυρία και στο Ηράκλειο

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη,το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ