Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Δήμαρχο Βιάννου

Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Δήμαρχο Βιάννου

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τους δύο όμορους Δήμους

 

Το Δήμαρχο Βιάννου, κ. Μηνά Σταυρακάκη επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι αντιδήμαρχοι Βιάννου κ. Τριγωνάκης Χαρίλαος και κ. Θεοδοσάκης Νικόλαος και ο γενικός γραμματέας Δήμου Βιάννου κ. Γιώργος Αποστολάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν τους δύο όμορους Δήμους, όπως η βελτίωση του οδικού δικτύου που συνδέει το Μύρτο με τη Βιάννο, η αποκατάσταση της οδοποιίας που συνδέει την Κάτω με την Άνω Σύμη, θέματα διαχείρισης των αγροτικών αποβλήτων και κυρίως θέματα σχετικά με το νότιο Οδικό Άξονα (ΝΟΑΚ).

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν στην Περιφέρεια και στα Υπουργεία για την προώθηση σημαντικών διαδημοτικών έργων καθώς και στον Διευθυντή Συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ κ. Αγαπάκη για την ολοκλήρωση της μελέτης που αφορά το τμήμα του ΝΟΑΚ από την Ιεράπετρα έως τη Βιάννο, και ειδικότερα τα τμήματα από το Μύρτο έως το Καλάμι και την παράκαμψη του Μύρτου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης  με την ευκαιρία της συνάντησης δήλωσε τα εξής:
«Με την συνεργασία των Δήμων και ιδιαίτερα των όμορων, μόνο οφέλη μπορεί να προκύψουν. Τόσο με τον Δήμο Ιεράπετρας όσο και με τον Δήμο  Μινώα Πεδιάδας  και τον Δήμο Οροπεδίου, έχουμε άριστη συνεργασία  για την αντιμετώπιση των κοινών μας προβλημάτων μέσα σε δύσκολες συνθήκες και πασχίζουμε από κοινού να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές στις περιοχές μας που θα συμβάλλουν στην Οικονομική , Αγροτική και Τουριστική Ανάπτυξη των Δήμων μας.
 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας υπογράμμισε τα εξής: «Με τον Δήμαρχο Βιάννου μας ενώνουν κοινές ανησυχίες και προβληματισμοί σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη των Δήμων μας. Επιζητούμε πάντα τη συνεργασία, ώστε μέσα από την από κοινού διεκδίκηση θεμάτων που μας αφορούν, τα οφέλη να είναι περισσότερα.

Ο νέος διεθνής αερολιμένας στο Καστέλι, που θα λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια, θα επηρεάσει  πολλαπλώς τους τρεις όμορους Δήμους, Ιεράπετρας, Βιάννου και Μίνωα Πεδιάδος. Για τον λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει ήδη μία σειρά πρωτοβουλιών, ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις  αναπτυξιακές προοπτικές που μας προσφέρει.

Επιπλέον πρέπει να προωθήσουμε από κοινού το θέμα του ΝΟΑΚ καθώς για εμάς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και αναμένεται να προσφέρει σπουδαία οικονομικά, τουριστικά και αναπτυξιακά οφέλη και στους δύο Δήμους.». 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ