«Ζήσε Αθλητικά», με Εύη Μωραϊτίδου στο Ρέθυμνο

Και Παναγιώτη Πελεκούδα στη Λαμία

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», συνεχίζει τις τηλεπισκέψεις τους με Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας μας. 

Ο διεθνής βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Πελεκούδας, συνδέθηκε με την ΣΤ’ τάξη του 3ουΔημοτικού Σχολείου Λαμίας και οι μικροί μαθητές περίμεναν με προσμονή να τον γνωρίσουν, μιας και είχε αγωνιστεί στην αρχή της καριέρας του στη ομάδα της πόλης.

Είχαν ετοιμάσει και πληθώρα ερωτήσεων για την αθλητική του σταδιοδρομία και για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας απάντησε με χαρά σε όλες τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των παιδιών και στο κλείσιμο της συζήτησης τους, τα προέτρεψε να ακολουθούν τα όνειρα τους και να νοιάζονται τους συνανθρώπους τους. 

Παράλληλα, το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου υποδέχτηκε την Ολυμπιονίκη στο πόλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Εύη Μωραϊτίδου.

Η κ. Μωραϊτίδου συνομίλησε με τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης για την αξία της συνεχούς προσπάθειας και της πίστης στη κατάκτηση του ονείρου. 

Η Ολυμπιονίκης επισήμανε πως η προσπάθεια δεν ακυρώνεται από την ενδεχόμενη ήττα, ούτε εξαρτάται από την ενδεχόμενη νίκη. Αποτελεί προσωπική υπόθεση και απαιτεί σκληρή προσπάθεια. 

Ο Δάσκαλός τους, Ανδρέας Μπενάκης, είχε ετοιμάσει και βίντεο για την σταδιοδρομία της Εύης Μωραϊτίδου και το «Ζήσε Αθλητικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές και των δύο Δημοτικών Σχολείων αφιέρωσαν ζωγραφιές τους στο καινοτόμο πρόγραμμα, που εμπνεύστηκε και υλοποίησε από πέρυσι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι δράσεις του «Ζήσε Αθλητικά» δεν περιορίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο σε τηλεπισκέψεις σε Δημοτικά Σχολεία και αθλητικά σωματεία, αλλά έχει ολοκληρώσει δεκάδες και ποικίλες πρωτοβουλίες: 

  • το πρόγραμμα αιμοδοσίας μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, 
  • τον μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, για να ενισχυθεί ο τομέας της Υγείας στη μάχη ενάντια στη πανδημία, 
  • τα διαδικτυακά βιντεομηνύματα κατά το πρώτο λοκντάουν για 
  • την τήρηση των κανόνων υγιεινής, 
  • την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, 
  • χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, 
  • διατροφικές συμβουλές 
  • οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες κατά 

 

Όλες τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το επίσημο site (https://ziseathlitika.org/index.php), 

αλλά και διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ) και των λογαριασμών του στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/ziseathlitikagga 

Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika  

Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/ 

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ