Ζητούν άμεση στελέχωση του Κέντρου Ψυχικής υγείας παιδιών - εφήβων στο Βενιζέλειο

Newsroom
Newsroom

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Για μια ακόμη φορά οι γονείς εκατοντάδων παιδιών και εφήβων σε όλη την ανατολική Κρήτη θα μείνουν εκτεθειμένοι και θα κληθούν να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη,  μιας και μια από τις ελάχιστες δημόσιες δομές ψυχικής υγείας στο νησί μας, κινδυνεύει με λουκέτο,  σε μία περίοδο όπου αυξάνονται τα περιστατικά βίας στα σχολεία και στην οικογένεια, που παρατηρείται αύξηση 78%των αιτημάτων για παιδοψυχίατρο.

 Κι αυτό εξαιτίας της αναλγησίας αλλά και της σκοπιμότητας από τη μεριά της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, που στήριξαν και στηρίζουν πολιτικές ιδιωτικοποίησης ενός τόσο ευαίσθητου τομέα υγείας, ειδικά για παιδιά και εφήβους. 

Οι ελάχιστες δομές που αφορούν στην διάγνωση και θεραπεία ψυχικών νοσημάτων για παιδιά και έφηβους,  λειτουργούν εδώ και χρόνια υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα αναμονή μηνών για ραντεβού. Στη συγκεκριμένη δομή μέχρι τώρα ήταν αδύνατο ακόμη και να πιάσεις γραμμή στο τηλέφωνο (!!) πόσο μάλλον να κλείσεις ραντεβού! Πόσο μάλλον για την διαρκή και σταθερή παρακολούθηση που έχουν ανάγκη εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι με συνταγογράφηση λογοθεραπευτών, εργοθεραπειών, ειδικής αγωγής, ψυχοθεραπειών κλπ ώστε να μην αναγκάζονται οι γονείς να πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ για την θεραπεία των παιδιών τους!  

Η ηχηρή παραίτηση και η περιγραφή της πραγματικότητας που επικρατεί από την Διευθύντρια της δομής αυτής δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού! Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να παρουσιάζει «μαγικές εικόνες», απαιτούμε σύγχρονες δομές και υποδομές που θα παρέχουν σε όσα παιδιά και εφήβους έχουν ανάγκη, δημόσιες και δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας. 

Η ψυχική υγεία των παιδιών μας καθώς και η μόρφωση τους, δεν αποτελούν ατομική ευθύνη ούτε των γονιών, ούτε του επιστημονικού προσωπικού (είτε αφορά ιατρικό είτε εκπαιδευτικό προσωπικό) που δίνουμε μάχη για το καλύτερο δυνατό. Αποτελούν κρατική ευθύνη, που το Υπουργείο και η Κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα.

Απαιτούμε και διεκδικούμε με αγωνιστικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα: 

  • Τώρα αναβάθμιση και άμεση στελέχωση του Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε με όλο το αναγκαίο προσωπικό. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.) σε όλες τις δομές υγείας. 
  • Πλήρης στελέχωση και ανάπτυξη των Κέντρων Ψυχικής Υγείας και των ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων, ώστε να προσφέρουν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες διάγνωσης – θεραπείας – αποκατάστασης, συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης.
  • Με ευθύνη του κράτους, έκτακτη χρηματοδότηση, πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες θεραπείες, η άθληση, εργοθεραπευτική και φυσιοθεραπευτική επιστημονική στήριξη, παραπέρα ψυχολογική και συμβουλευτική των παιδιών και των οικογενειών τους".


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ