Ζητούν λύση εδώ και τώρα για το κλειστό Γυμναστήριο Γουρνών

Ζητούν λύση εδώ και τώρα για το κλειστό Γυμναστήριο Γουρνών

"Τα παιδιά μας έχουν κάθε δικαίωμα άθλησης στο Δήμο το οποίο ζουν και μεγαλώνουν"

Την αυθαίρετη έξωση από το κλειστό Γυμναστήριο Γουρνών, μαθητών και αθλητών του Γυμνασίου και Λυκείου Γουβών, από τη δημοτική καταγγέλλουν αγανακτισμένοι γονείς με μια μακροσκελή ανακοίνωση τους.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η δημοτική αρχή "εκτός του ότι προ μηνών ανακοίνωσε την πρόθεση της για τιμολογιακή πολιτική των αθλητικών χώρων, έρχεται τώρα να απαγορεύσει και την άθληση των μαθητών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο χώρο του γυμναστηρίου, με την πρόφαση υλοποίησης κάποιου αθλητικού προγράμματος, "φάντασμα". "
 
Οι γονείς με την ανακοίνωση τους ζητούν μια λύση αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν "το συγκεκριμένο γυμναστήριο αποτελεί το μοναδικό αθλητικό πνεύμονα για τα παιδιά της περιοχής και το οποίο παραχωρείται συνεχώς από το 1996, πάντοτε με την συγκατάθεση της εκάστοτε δημοτικής αρχής εκτός της σημερινής" τονίζοντας παράλληλα πως "Τα παιδιά μας έχουν κάθε δικαίωμα άθλησης στο Δήμο το οποίο ζουν και μεγαλώνουν".
 
Η ανακοίνωση
 
Η αυθαίρετη ΕΞΩΣΗ των μαθητών - αθλητών/τριών Γυμνασίου και Λυκείου Γουβών από το ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΟΥΡΝΩΝ από την δημοτική αρχή. Την στιγμή που κάποιοι διατυμπανίζουν την στήριξη τους στον αθλητισμό, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου, εκτός του ότι προ μηνών ανακοίνωσε την πρόθεση της για τιμολογιακή πολιτική των αθλητικών χώρων, έρχεται τώρα να απαγορεύσει και την άθληση των μαθητών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο χώρο του γυμναστηρίου, με την πρόφαση υλοποίησης κάποιου αθλητικού προγράμματος, "φάντασμα".
 
Γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία της σχολικής κοινότητας (συνολικά 780 μαθητών) και των αγανακτισμένων γονιών της περιοχής μας που ήδη έχουμε μαζέψει 150 υπογραφές διαμαρτυρίας.
Μία αυθαίρετη απόφαση του προέδρου κ. Γ. Μηλάκη αποκλειστικά δική του, αφού δεν έχει περάσει από κανένα συμβούλιο, απαγορεύοντας προφανώς και με την συγκατάθεση του δημάρχου, την είσοδο των παιδιών των σχολείων στο γυμναστήριο, για να αθλούνται κατά τις πρωινές ώρες.
 
Στο δίκαιο αίτημα μας, μαθητές και γονεις ζητάμε λύση αφού το συγκεκριμένο γυμναστήριο αποτελεί το μοναδικό αθλητικό πνεύμονα για τα παιδιά της περιοχής και το οποίο παραχωρείται συνεχώς από το 1996, πάντοτε με την συγκατάθεση της εκάστοτε δημοτικής αρχής εκτός της σημερινής.
 
Σημειωτέον επίσης, ότι δεν υπήρξε καμμία προειδοποίηση προς τους διευθυντές των σχολείων ότι θα άλλαζαν τις κλειδαριές, πετώντας κυριολεκτικά τους μαθητές έξω από αυτό και εγκλωβίζοντας στο χώρο, αθλητικό υλικό των σχολείων που τους είναι εντελώς απαραίτητο για την εκγύμναση τους.
 
Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας, το οποίο δημοσιεύουμε, σας γνωστοποιούμε ότι θα προχωρήσουμε σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο. Τα παιδιά μας έχουν κάθε δικαίωμα άθλησης στο Δήμο το οποίο ζουν και μεγαλώνουν.
 
Οι αγανακτισμένοι γονείς
 
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ