Ζητούν παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας για γνωστό πολυκατάστημα στο Ηράκλειο

Ζητούν παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας για γνωστό πολυκατάστημα στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας ζητά σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου προκειμένου - όπως αναφέρει - να εφαρμοστεί η προβλεπόμενη κατά το νόμο διαδικασία, αναφορικά με όσα συμβαίνουν σε εργαζόμενους στην επιχείρηση Jumbo. 

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου επισημαίνει:

"Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα βιώνουν την ανασφάλεια για τη δουλειά και τα εισοδήματά τους και ενώ ήδη έχουν βιώσει στο πετσί τους την εντατικοποίηση τα ελαστικά ωράρια, τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα ατομικής προστασίας η επιχείρηση Jumbo επιλέγει να το πάει ένα ακόμη βήμα παραπέρα δίνοντας υποχρεωτική άδεια στους εργαζόμενους που δεν είχαν λάβει το σύνολο των ημερών που δικαιούνται για το έτος 2020 μέσα στο lockdown!

 Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την άδεια που έλαβαν υποχρεωτικά καθώς γνώριζαν ότι με απόφαση της κυβέρνησης τα καταστήματα κλείνουν και οι ίδιοι θα τεθούν σε αναστολή των συμβάσεων εργασίας τους.

 Ο λόγος που η επιχείρηση προχώρησε σε αυτό το μέτρο φανερώνει το προφανές, ότι θέλει δηλαδή να τελειώνει τώρα με τις άδειες των εργαζόμενων, ώστε την περίοδο αυξημένης κίνησης του Δεκέμβρη μόλις ανοίξουν τα καταστήματα, να μπορεί να έχει όλο το προσωπικό στη διάθεσή της για να τα βγάλουν πέρα με την τεράστια κίνηση που αναμένεται.

Παρά την ξεκάθαρη διατύπωση του νόμου που προβλέπει ότι ο εργαζόμενος πρέπει να έχει γνώση για την άδεια του, προτού αυτή χορηγηθεί η εταιρεία επέλεγε να ξεκόψει για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους από τις οικογένειες τους μέσα στις γιορτές προκειμένου να μη χάσει ούτε ευρώ από το επικείμενο άνοιγμα.  

Για όσους έχουν δουλέψει στο εμπόριο Νοέμβρη – Δεκέμβρη και δη στην εν λόγω αλυσίδα ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει ξεχειλωμένα ωράρια, εντατικοποίηση ενώ θυμίζουμε ότι από τις 15 Δεκέμβρη έως τις 31 μεσολαβεί μία εβδομάδα εξαήμερης εργασίας και 3 Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του σώματος επιθεώρησης εργασίας προκειμένου εφαρμοστεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία".


Σημείωση Cretalive

Η παραπάνω ανακοίνωση εκφράζει απαραίτητα τους συγγραφείς της. 
Το Cretalive δεν υιοθετεί τις καταγγελίες και τα σχόλια που εμπεριέχονται σε αυτήν. 
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ