Λ. Μπορμπουδάκη: Έρχονται οι νέες προσλήψεις υγειονομικών

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Λ. Μπορμπουδάκη: Έρχονται οι νέες προσλήψεις υγειονομικών

Τον Φεβρουάριο θα παραδοθούν οι επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ από τη δωρεά του Ιδρύματος "Στ. Νιάρχος"

Του Αντώνη Παντινάκη

Τηρούμε όλοι τα μέτρα! Εμείς προσπαθούμε να ενισχύσουμε το Σύστημα Υγείας και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!”. Με διάθεση να νουθετήσει το κοινωνικό σύνολο, “φρεσκάροντας” στη συλλογική μνήμη την σπουδαιότητα της ατομικής ευθύνης, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Λένα Μπορμπουδάκη, στο περιθώριο των σημερινών δωρεών από το Επιμελητήριο και τον ΟΛΗ, ανακοίνωσε νέες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού κι έκλεισε μ’ ένα αισιόδοξο και αποφασιστικό (ευχετήριο) μήνυμα, το οποίο απαιτεί την αμέριστη στοχοπροσήλωση και συμβολή όλων μας, για την ταχύτερη και ασφαλέστερη έξοδο απ’ την μέγγενη του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Στα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έρχονται να προστεθούν 22 νέες θέσεις επικουρικών γιατρών, μαζί με 18 νέες εγκρίσεις για νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Λένα Μπορμπουδάκη

Είναι μία σημαντική ενίσχυση που έρχεται με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας” σχολίασε η κ. Μπορμπουδάκη. “Επιβεβαιώνεται και επισφραγίζεται αυτό που λέμε από το προηγούμενο διάστημα: συνεχίζουμε την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, συνεχίζουμε την προσπάθεια για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές”.

Ήδη, έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους κάποιοι γιατροί. Έτσι κι αλλιώς όμως, “οι συνεργάτες στην Υγειονομική Περιφέρεια, όλους αυτούς τους μήνες, δουλεύουν νύχτα – μέρα για να μπορέσουμε να έχουμε γρήγορα τις διαδικασίες και να μπορέσουν να αναλάβουν γρήγορα οι υγειονομικοί μας στα νοσοκομεία” είπε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ.

“Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός"

Στα νοσοκομεία της Κρήτης η πίεση είναι αναμενόμενα αυξημένη το τελευταίο διάστημα. Το “επιδημιολογικό προφίλ” του νησιού λαμβάνει – μέχρι και σήμερα - την θετική αξιολόγηση της κ. Μπορμπουδάκη, η οποία ωστόσο τονίζει ότι “δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός · κι αυτό λέμε κι ως διοίκηση, κι αυτό αναφέρουν και οι λοιμωξιολόγοι μας, οι βασικοί μας συνεργάτες!”.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ γνωρίζει καλά πως “η εικόνα μπορεί να ανατραπεί με μεγάλη ευκολία και να αντιμετωπίσουμε συνθήκες Θεσσαλονίκης”, κάτι το οποίο κανείς μας δεν θέλει να συμβεί!. “Κι εδώ έχουμε την ανάγκη της υποστήριξης όλων των συνανθρώπων μας: Τηρούμε όλοι τα μέτρα. Εμείς προσπαθούμε να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!”.

“Δεν έχει μείνει κανείς ασθενής χωρίς την αναγκαία περίθαλψη”

Ο Νοέμβριος είναι δίχως αμφιβολία ο πιο “μελανός” μήνας απ’ το ξεκίνημα της πανδημίας: Έχει καταγραφεί ρεκόρ θανάτων και σε πανελλαδικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο! Έξι απώλειες μετράμε τις τελευταίες μέρες, σ’ ένα σύνολο 10 ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό απ’ την εκκίνηση αυτής της περιπέτειας!

Από την πρώτη μέρα προετοιμαζόμαστε για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας. Γνωρίζουμε και καταγράψαμε τις ανάγκες και τα κενά. Δεν έχει μείνει κανείς ασθενής χωρίς την αναγκαία περίθαλψη που χρειάζεται, οπότε πάνω σε αυτό συνεχίζουμε να κινούμαστε” δεσμεύτηκε ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Αγαπίου.

“Ο κρητικός λαός πρέπει να προσέχει”... και “αυτή την κρίση θα την ξεπεράσουμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα”

Όπως έγραψε και νωρίτερα το Cretalive, οι αυξημένες υγειονομικές ανάγκες ώθησαν την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ στην αναδιάταξη των δυνάμεων του νοσοκομείου: Ενεργοποιήθηκε ένας ακόμη ημιώροφος σαν μονάδα Covid και η Παθολογική Κλινική μεταφέρθηκε σε άλλο κτήριο.

Για λειτουργικούς λόγους κρίθηκε αναγκαία αυτή η μεταφορά, για να είναι οι μονάδες του Covid στο ίδιο επίπεδο, στον ίδιο όροφο και να διπλασιάσουμε τα κρεβάτια” εξήγησε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Γιώργος Χαλκιαδάκης

Στο ΠΑΓΝΗ αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στα 46 κρεβάτια Covid” πρόσθεσε ο ίδιος. “Η ΜΕΘ έχει 18 κρεβάτια, τα οποία είναι όλα αφιερωμένα στον Covid και οι ασθενείς οι οποίοι χρήζουν Εντατικής Θεραπείας έχουν μεταφερθεί σε άλλο τμήμα του νοσοκομείου, που υπάρχει υποδομή για Εντατική Θεραπεία”.

Το επιδημιολογικό φορτίο που καλείται να σηκώσει το Σύστημα Υγείας μας είναι βαρύ, μολαταύτα ο κ. Χαλκιαδάκης διακρίνει σημάδια ανατροπής της όλης κατάστασης: “Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εξοπλίζεται κάθε μέρα με μοντέρνο ιατρικό υλικό και επίσης κάθε μέρα έρχονται καινούργια άτομα ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ούτως ώστε να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο το νοσοκομείο μας εν όψει της κρίσιμης περιόδου που περνάμε.

Αυτή την κρίση θα την ξεπεράσουμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, υπάρχουν κι άλλα αν χρειαστεί. Ο κρητικός λαός πρέπει να προσέχει, να διατηρεί τα μέτρα και να είναι ήσυχος ότι τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε με αρκετή άνεση”.

Στο ΠΑΓΝΗ, εξάλλου, εδώ και μία εβδομάδα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Η σύμβαση που υπεγράφη με την κατασκευαστική εταιρεία προβλέπει ότι στις 12 Φεβρουαρίου θα έχουν παραδοθεί 11 επιπλέον κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας, τα οποία θα παραμείνουν στο νοσοκομείο προκειμένου να είναι διαθέσιμα και στο μέλλον.

Η ικανοποίηση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, δεν κρύβεται: “Τον Γενάρη που ανέλαβα τη διοίκηση του νοσοκομείου υπήρχαν 12 κλίνες Εντατικής Θεραπείας και σε τρεις μήνες από σήμερα, θα έχουμε 27! Πάνω από 100%! Καταλαβαίνετε, ότι αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί!”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ