Χιλιάδες «μπισκότα τύχης» θα προσφέρονται ως τέχνη σε έκθεση

Χιλιάδες «μπισκότα τύχης» θα προσφέρονται ως τέχνη σε έκθεση

Aπό τις 25 Μαΐου έως τις 5 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη

Στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης, μπορεί ένα «μπισκότο τύχης» να μας φέρει πιο κοντά; Το συγκεκριμένο ερώτημα, και αρκετά άλλα, βρίσκονται στον πυρήνα μιας νέας έκθεσης συνεργασία των γκαλερί Andrea Rosen και David Zwirner στη Νέα Υόρκη για τον αείμνηστο καλλιτέχνη Felix Gonzalez-Torres.

Για την έκθεση, η οποία θα διαρκέσει από τις 25 Μαΐου έως τις 5 Ιουλίου, οι Rosen και Zwirner θα παρουσιάσουν το «Untitled» του 1990 του Gonzalez-Torres (Fortune Cookie Corner), μία εγκατάσταση που αποτελείται από έναν ατελείωτο σωρό μπισκότων τύχης που μπορούν να αφαιρεθούν και να καταναλωθούν από τους θεατές.

«Όλοι σκεφτόμαστε εικονικές εμπειρίες και πόσο αποσυνδεδεμένοι αισθανόμαστε και όμως, το έργο του Felix είναι κάτι που μπορεί να συμβεί με φυσικό τρόπο» δήλωσε στο artnews η Άντρια Ρόζεν, η οποία επιμελήθηκε την έκθεση. «Μπορεί να είναι μια φυσική εμπειρία που θα μας συνδέσει όλους» πρόσθεσε.

Το έργο του Αμερικανο-Κουβανού καλλιτέχνη, Gonzalez-Torres, «Untitled» (Fortune Cookie Corner) που πραγματεύεται τη δυνατότητα της αθανασίας μέσω της αναγέννησης, η οποία ενισχύεται από την εμπειρία της απώλειας θα φιλοξενηθεί σε εκατοντάδες τοποθεσίες ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο.

Οι γκαλερί Andre Rosen και David Zwiner, οι οποίες εκπροσωπούν από κοινού το Ίδρυμα του αείμνηστου καλλιτέχνη (The Felix Gonzalez-Torres Foundation) θα καλέσουν 1.000 άτομα σε διάφορες χώρες να παρουσιάσουν το «Untitled» σε ένα μέρος της επιλογής τους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ