Χριστίνα Αλούπη: Έχουμε γίνει κατάσκοποι - Στηνόμαστε έξω από το σούπερ μάρκετ για να προλάβουμε

Χριστίνα Αλούπη: Έχουμε γίνει κατάσκοποι - Στηνόμαστε έξω από το σούπερ μάρκετ για να προλάβουμε

Για την κατάσταση που βιώνει στις ΗΠΑ εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» με την Σταματίνα Τσιμτσιλή η Χριστίνα Αλούπη.

«Εδώ ζούμε στη χώρα του παραλόγου. Στην Αμερική αυτή τη στιγμή, γίνεται ό,τι να ‘ναι κυριολεκτικά. Δεν άλλαξαν συμπεριφορά οι συμπολίτες μας, πάλι καλά που άλλαξε λίγο η αστυνομία και έλαβε λίγο πιο αυστηρά μέτρα. Χθες, κάναμε μία βόλτα με το αυτοκίνητο και είδαμε ότι έχουν βάλει απαγορευτική ταινία στα πάρκα, στις παιδικές χαρές, οπότε δεν υπάρχει πλέον κόσμος εκεί. Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση κυκλοφορίας, πέρα από τη Νέα Υόρκη. Όπως φιλοτιμηθεί ο κάθε πολίτης. Η κεντρική κυβέρνηση στην Ουάσινγκτον έχει πετάξει το μπαλάκι στους κυβερνήτες της κάθε πολιτείας και τους λέει εσείς αποφασίζετε τι θα κάνετε στην πολιτεία σας. Η μόνη γενική οδηγία που δόθηκε από την κυβέρνηση Τραμπ είναι να μπορούν αν συγκεντρωθούν μέχρι 10 άτομα σε έναν χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Αλούπη.

«Στην Οκλαχόμα, τα νούμερα είναι παραπλήσια με της Ελλάδας όσον αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους αλλά η Οκλαχόμα έχει τέσσερα εκατομμύρια κατοίκους. Οπότε, η κατάσταση εδώ είναι πιο σοβαρή από την κατάσταση που βιώνετε στην Ελλάδα. Έχουν κλείσει οι Εκκλησίες, όλες οι υπηρεσίες που δεν θεωρούνται βασικές και έχουν μείνει ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα εστιατόρια που κάνουν delivery, όλα τα ιατρεία και για αισθητικές επεμβάσεις. Δεν το έχουν πάρει πολύ σοβαρά το όλο θέμα. Στην Καλιφόρνια, παρόλο που είπαν κλείστε τις εκκλησίες, ο παπάς αρνήθηκε και πήγε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου και έβαλε λουκέτο», πρόσθεσε.

Τόνισε, επίσης, ότι «από την πρώτη στιγμή, πριν από τρεις εβδομάδες ήταν η τελευταία μέρα που βγήκα να πάω σούπερ μάρκετ. Είπα βγαίνω και μετά κάθομαι σπίτι μου. Δεν βρήκα χαρτί υγείας, δεν βρήκα κοτόπουλο, κρέας, δεν βρήκα πολλά πράγματα. Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει. Έχουμε γίνει κατάσκοποι. Στηνόμαστε έξω από το σούπερ μάρκετ να δούμε πότε έρχονται τα φορτηγά με τα προϊόντα. Έχουμε σταμπάρει τις μέρες και τις ώρες που έρχονται και στηνόμαστε έξω από το σούπερ μάρκετ για να προλάβουμε. Μέσα σε λεπτά εξαφανίζονται όλα. Ούτε πόλεμο να είχαμε», σημειώνοντας ότι ακολουθεί τις ελληνικές οδηγίες και από την πρώτη στιγμή κλείστηκε στο σπίτι.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ