Κώστας Νικούλι: Το πρόβλημα της κοινωνίας είναι ο ξένος, ο φόβος

Κώστας Νικούλι: Το πρόβλημα της κοινωνίας είναι ο ξένος, ο φόβος

«Πηγαίναμε στο Αλλοδαπών στις 5:00 το πρωί – Είχα ροζ ταυτότητα»

Μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο Κώστας Νικούλι στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν καλεσμένος στο «Στούντιο 4» και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την καταγωγή του και το bullying που δέχθηκε όταν ήταν παιδί.

«Δεν ντρέπομαι για την καταγωγή μου. Εγώ θυμάμαι από μικρός που η ταυτότητά μου δεν ήτανε μπλε, ήταν ροζ και έγραφε πάνω Νικούλι. Πήγαινα τότε με τους γονείς μου στο αλλοδαπών 5:00 η ώρα το πρωί για να πιάσουμε σειρά. Στο σχολείο δεν ήμουν το μόνο παιδί με ροζ ταυτότητα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Στο σχολείο με έκαναν να νιώθω παρείσακτος, αλλά όχι τόσο για την καταγωγή μου. Παρείσακτος μπορεί να νιώσεις κάπου που δεν θέλουν να βρίσκεσαι. Ο ρατσισμός υπάρχει με το κάθε τι. Εγώ κάπως υπερηφανευόμουνα και έλεγα ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να ντρέπομαι. Τα παιδιά είναι αθώα και δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτό, τι μπορεί να προκαλέσεις στον άλλον. Εμένα αυτό που μου προκάλεσαν είναι να είμαι πιο δυνατός, να μην ντρέπομαι και να μην κρύβομαι».

«Το πρόβλημα της κοινωνίας είναι ο ξένος, ο φόβος. Όταν κάτι δεν έχεις τη δύναμη να το αγκαλιάσεις και αν το μελετήσεις και να το ψάξεις και μάλλον από βαρεμάρα δεν θες να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, τότε παίρνεις απόσταση και λες αυτό είναι κάτι ξένο που θα μου κάνει κακό», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Πιστεύω ότι πλέον έχουμε περάσει σε μία κοινωνία που αυτά έχουν εξαλειφθεί. Υπάρχει μία εξέλιξη, έχουμε κάνει βήματα μπροστά, απλά από ότι βλέπουμε, έχει περάσει σε άλλη φάση και τώρα μπορεί να μην είναι ένα παιδί από την Αλβανία, αλλά ένα παιδί, με άλλο θρήσκευμα, με διαφορετική σεξουαλικότητα και άλλα».

Δείτε τη συνέντευξή του παρακάτω

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ