Λονδίνο: Έκθεση για την σχεδιάστρια μόδας, Μπέθανι Γουίλιαμς

Από το Μουσείο Σχεδιασμού του Λονδίνου- Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου

Το Μουσείο Σχεδιασμού του Λονδίνου αφιερώνει νέα έκθεση του στην ανερχόμενη σχεδιάστρια μόδας, Μπέθανι Γουίλιαμς και το «εναλλακτικό όραμα» της για τη βιομηχανία, για την υλοποίηση του οποίου χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά και σφυρηλατεί κοινοτικές συνεργασίες.

Η έκθεση «Bethany Williams: Alternative Systems» παρουσιάζει τη δημιουργική προσέγγιση της σχεδιάστριας, τα υλικά που χρησιμοποιεί και το πώς αντιμετωπίζει κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, μέσω της κοινοτικής συνεργασίας και του πνεύματος επαναχρησιμοποίησης.

Ενδύματα, δείγματα υφασμάτων, αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και κινηματογραφικό υλικό προβάλλονται στην έκθεση, στην οποία οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν ύλες, που έχουν κατασκευαστεί από επαναχρησιμοποιούμενα απορρίμματα.

Επίσης, ενημερώνονται για τα πρότζεκτ, στα οποία μετέχει η Γουίλιαμς, το πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ στο Σαν Πατρινιάνο στην κεντρική Ιταλία, το Magpie Project για μητέρες και τα παιδιά τους, που ζουν σε συνθήκες επισφαλούς στέγασης στο ανατολικό Λονδίνο και το Adelaide House, καταφύγιο γυναικών με έδρα το Λίβερπουλ. Κάθε σεζόν, το στούντιο συνεργάζεται με διαφορετική μη κυβερνητική οργάνωση και δωρίζει ένα ποσοστό κερδών στους σκοπούς της.

Στην έκθεση αναδεικνύεται και το έργο του Emergency Designer Network, συνεργασία των Φίμπι Ίνγκλις, Χόλι Φόλτον, Κόζιτ ΜακΚρίρι και Μπέθανι Γουίλιαμς.

Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους στην κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, δημιούργησαν δίκτυο που συγκέντρωσε εκατοντάδες εθελοντές και παρείχε περίπου 12.000 ιατρικά ρούχα, 100.000 μάσκες και 4.000 ρόμπες στο ιατρικό προσωπικό της πρώτης γραμμής, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022.

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ