Μελέτη: Γιατί δεν αποκαλύπτει το όνομα του ανθρώπου που την εκφόβισε

Το μήνυμα της παρουσιάστριας στο instagram μετά την συνέντευξη που έδωσε

Στο περιοδικό «ΟΚ» μίλησε η Ελεονώρα Μελέτη, παραχωρώντας μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια που από τη νέα σεζόν θα είναι στο κανάλι του MEGA, μίλησε και για τη νέα της εκπομπή αλλά και για τον εργασιακό εκφοβισμό που έχει δεχτεί από συνεργάτες της.

H παρουσιάστρια εξομολογήθηκε στον Νίκο Γεωργιάδη τα πρώτα της συναισθήματα όταν υπέστη bullying και τις κινήσεις που έκανε. «Μετά το αρχικό σοκ του εξευτελισμού που υπέστην, είχα τη διαύγεια και την ψυχραιμία να αντιληφθώ ότι το πρόβλημα του δεν ήμουν εγώ αλλά ο ψυχισμός του και ο χαρακτήρας του» τόνισε η ίδια.

Το βράδυ της Παρασκευής, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και ξεκαθάρισε τον λόγο που δεν αποκάλυψε το όνομα του ανθρώπου που την εκφόβιζε στη δουλειά

«Στη συνέντευξη μου σήμερα στο @okmagazinegr έθιξα το θέμα του mobbing ( εργασιακός εκφοβισμός) τον οποίο έχω βιώσει στην επαγγελματική μου πορεία.

Έχω λάβει άπειρα μηνύματα κ πολλοί από εσάς Με ρωτάτε γιατί δεν λέω το όνομα του. Και σας απαντώ.

Γιατί δεν μπορώ.

Η τότε εργοδότρια εταιρεία προκειμένου να μετατέθω σε άλλο πόστο όπως επιθυμούσα, κ υπό την άμεση απειλή της απόλυσης μου αν δεν συμμορφωνόμουνα, μου προσκόμισε να υπογράψω ένα συμβόλαιο «σιωπής» το οποίο με δεσμεύει για πάντα να μη μιλήσω για το οτιδήποτε θα μπορούσε να εκθέσει την εταιρεία κ τους εργαζόμενους της σε αυτήν. ( είναι κάτι που συνηθίζεται στο χώρο μας κ εμπεριέχεται στο κεφάλαιο «εχεμύθεια» αν και στην προκειμένη μου προσκομίστηκε ξέχωρο χαρτί γι αυτό)

Τότε, θεωρούσα πως με το να απευθυνθώ στους διοικητικούς μου ήταν αρκετό.

Σήμερα έχοντας ψάξει πολύ το θέμα, έχω ενημερωθεί κ με τη σειρά μου σας ενημερώνω , πως υπάρχουν τρόποι η δικαιοσύνη να φέρει μπροστά στις πράξεις του τον… μπούλη ( κυριολεκτικά αλλά κ κατά το bully που σημαίνει εκφοβιστης) ακόμα κ αν αυτός τις περισσότερες φορές ΔΕΝ κάνει κάτι χειροπιαστά ενάντια στο νόμο, γι ‘ αυτό κ δρα αλόγιστα ενώ το θύμα νιώθει εγκλωβισμένο.

Ενημερωθείτε κ ζητήστε βοήθεια, αν όχι από την εργοδοσία σας, από έναν εργατολόγο ή από την επιθεώρηση εργασίας.

Να μην τους φοβάστε.
Να τους λυπάστε.
Είναι ΜΟΝΟ για λύπηση.

Καλό βράδυ σε όλους. #mobbing

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ