Νέγρος του Μοριά: Εριξαν το Instagram του ράπερ για ποστ που δεν έκανε

Η απάντηση που έδωσε ο «Νεγρος του Μοριά»

Απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Μαρτίου ο λογαριασμός του ράπερ «Νέγρος του Μοριά» στο Instagram έπειτα από μαζικές αναφορές που έκαναν χρήστες εξαιτίας ενός κολάζ, το οποίο έδειχνε παραποιημένο πορτρέτο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Οπως αποδείχτηκε όμως ο ράπερ δεν είχε σχέση με το συγκεκριμένο ποστ.

Συγκεκριμένα, ένας φαν του ράπερ θέλησε να δημιουργήσει ένα κολάζ του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αλλάζοντας όμως το πρόσωπο του «Γέρου Του Μοριά» με εκείνο του ράπερ. Ο ράπερ θεώρησε πως η συγκεκριμένη εικόνα ήταν προσβλητική προς τον ήρωα της Επανάστασης του 1821 και για το λόγο αυτό δεν την ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ. Ωστόσο, η φωτογραφία κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

Μία σελίδα θεωρώντας πως ο καλλιτέχνης ευθύνεται για το συγκεκριμένο κολάζ σχολίασε πως «ο Νέγρος Του Μοριά προδίδει την ιστορία της Ελλάδας και ότι καλλιτέχνες όπως αυτός αλλοιώνουν την ιστορία της χώρας και ότι θα έπρεπε να μην υπάρχει μια τέτοια παρουσία στην Ελλάδα». Λίγες ώρες αργότερα και έπειτα από κύμα ρατσιστικών μηνυμάτων προς των ράπερ, το προφίλ του «Νέγρου του Μοριά» στο Instagram μπλοκαρίστηκε.

Ο Νέγρος του Μοριά σχολίασε το γεγονός με ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνοντας: «Ο λογαριασμός μου στο Instagram έχει απενεργοποιηθεί διότι κάποιοι χρήστες θεώρησαν ότι δεν έχω θέση στην Ελλάδα και πόσο μάλλον να κάνω represent τη Χώρα που γεννήθηκα, σέβομαι, αγαπώ και εκπροσωπώ εδώ και χρόνια. #γκιαούριδες» Περιμένω νεότερα από την ομάδα του Instagram». Σημειώνεται πως ο ράπερ «Νέγρος του Μοριά» (κατά κόσμον Κέβιν) έχει δηλώσει στο παρελθόν πως εμπνεύστηκε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, καθώς ο «Γέρος του Μοριά» ήταν το πρότυπό του όταν ήταν μικρό παιδί.

Επειτα από αρκετές ώρες, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, και έπειτα από πολλές αντιδράσει στα social media, το προφίλ του ράπερ επανήλθε με τον ίδιο να στέλνει μήνυμα αγάπης προς την Ελλάδα, ανήμερα της επετείου 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Ο ίδιος πόσταρε φωτογραφία που τον δείχνει ντυμένο με φουστανέλα να ερμηνεύει ένα κομμάτι του. «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΛΛΑ RESPEKT ΣΕ ΟΛΟΥΣ», ήταν το μήνυμά του.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ