Οι 10 πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης δεν είναι αυτό που νομίζατε

Newsroom
Newsroom

Oρισμένες δεν είναι από τις αναμενόμενες.

Η Ευρώπη, αν μη το άλλο, έχει πανέμορφες γωνιές, γραφικές πόλεις, γουστόζικες συνοικίες, ποτάμια και κάστρα που συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό που αξίζει να τις επισκεφθείτε με το ταίρι σας. Έχετε σκεφτεί, όμως, ποιες είναι οι πιο ρομαντικές, για ένα πιθανό ταξίδι με το έτερον ήμισυ;

Με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να είναι προ των πυλών, η Comparethemarket αποκαλύπτει τις πιο ρομαντικές πόλεις με βάση παράγοντες όπως ο αριθμός των αξιοθέατων και o αριθμός των εστιατορίων της περιοχής. 

Το Λονδίνο καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατάταξη, λόγω του ότι διαθέτει τα περισσότερα εστιατόρια (18.003) και τοπικά αξιοθέατα (8.381) από όλες τις πόλεις του δείκτη. Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που προσφέρονται για υπέροχα ρομαντικές εξορμήσεις είναι το Παρίσι, η Μαδρίτη, η Πράγα και η Ρώμη που ολοκληρώνουν το top 5.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 11η θέση από τις 60 χώρες της έρευνας, με το μέσο κόστος για δείπνο για 2 να κυμαίνεται στα €49.95, δηλαδή σε καλά επίπεδα για ζευγάρια που αναζητούν low-budget εμπειρίες, και με 2.611 διαθέσιμα αξιοθέατα για να επισκεφτεί κάποιος στην πόλη. Η ελληνική πρωτεύουσα καταλαμβάνει την 15η θέση όσο αφορά το χαμηλότερο κόστος διαμονής από όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις της κατάταξης (€88.54).

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 10 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για ένα Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου:

Κατ.

Πόλη

Χώρα

1

Λονδίνο

Ην. Βασίλειο

2

Παρίσι

Γαλλία

3

Μαδρίτη

Ισπανία

4

Πράγα

Τσεχία

5

Ρώμη

Ιταλία

6

Πριστίνα

Κόσοβο

7

Σόφια

Βουλγαρία

8

Βουδαπέστη

Ουγγαρία

9

Κισινάου

Μολδοβία

10

Βαρσοβία

Πολωνία

Στη δεύτερη θέση κάτω από το Λονδίνο, συναντάμε το Παρίσι. Συχνά χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις στον κόσμο και γι'αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρέθηκε τόσο ψηλά στην κατάταξη. Το Παρίσι βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Λονδίνο όσον αφορά τον αριθμό των εστιατορίων (15.706) και των τοπικών αξιοθέατων (8.177).

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας, η Μαδρίτη, καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην έρευνα, ακολουθούμενη από την Πράγα και τη Ρώμη, που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Το Κισινάου της Μολδαβίας βρίσκεται στην 9η θέση της κατάταξης και είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα. Με το τρίτο φθηνότερο κόστος διαμονής συνολικά στα 59,64 ευρώ και το τυπικό κόστος για να φάει έξω ένα ζευγάρι να ανέρχεται στα μόλις 29,67ευρώ, το Κισινάου είναι η τρίτη πιο προσιτή ευρωπαϊκή πόλη για ένα γεύμα για δύο σύμφωνα με την έρευνα και την κατάταξη.


Πηγή: clickatlife.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ