Πρίγκιπας Χάρι: Η οικογένειά μου «δεν είναι ασφαλής» στο Ηνωμένο Βασίλειο

Newsroom
Newsroom

Ο δούκας του Σάσεξ θέλει τα παιδιά του να «αισθάνονται σαν στο σπίτι τους» στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, αυτό δεν είναι εφικτό εάν «δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν ασφαλή»

O πρίγκιπας Χάρι θέλει τα παιδιά του να «αισθάνονται σαν στο σπίτι τους» στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, αυτό δεν είναι εφικτό εάν «δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν ασφαλή», ανέφερε την Πέμπτη η δικηγόρος του στο Λονδίνο.

Ο δούκας του Σάσεξ και η σύζυγός του Μέγκαν έχασαν τη συστηματική παροχή προστασίας από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, με τα έξοδα να βαρύνουν τους Βρετανούς φορολογούμενους, αφότου αποφάσισαν να αποσυρθούν από τους κόλπους της βασιλικής οικογένειας το 2020 και να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Μέσω της δικηγόρου του, ο πρίγκηπας Χάρι αμφισβητεί ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου την απόφαση που έλαβε ένας οργανισμός, ο οποίος υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών και που του παρέχει πλέον αστυνομική προστασία κατά περίπτωση.

Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα της εν λόγω ακροαματικής διαδικασίας η οποία ξεκίνησε την Τρίτη και στο μεγαλύτερο μέρος της διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, η δικηγόρος του Χάρι, Σαχίντ Φατίμα, ανέγνωσε μια δήλωση του πρίγκιπα, που δεν παρέστη στην εκδίκαση της προσφυγής του.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί ορόσημο στην ιστορία των παιδιών μου και μια περιοχή όπου θα ήλπιζα ότι θα νιώθουν σαν το σπίτι τους, ακόμα κι αν ζουν αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ. Ομως, αυτό είναι αδύνατο εάν δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η προστασία τους, όταν βρίσκονται στη βρετανική επικράτεια», διαβεβαίωσε ο Χάρι.

«Δεν μπορώ να θέσω τη σύζυγό μου σε αυτού του είδους τον κίνδυνο, δεδομένων όσων έχω βιώσει, είμαι απρόθυμος να θέσω κι εμένα τον ίδιο, χωρίς να χρειάζεται, σε κίνδυνο», προσέθεσε.

Ο πρίγκιπας επισήμανε πως μαζί με τη σύζυγό του «ένιωσαν αναγκασμένοι» να εγκαταλείψουν τη χώρα το 2020 και να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους.

Τις προηγούμενες ημέρες, η συνήγορός του υποστήριξε πως η απόφαση που έλαβαν οι βρετανικές αρχές να αλλάξουν τους κανόνες παροχής προστασίας ήταν «άδικη» δεδομένου του στάτους του και των συνθηκών θανάτου της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Πηγή: kathimerini.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ