Πριν το καλοκαίρι σχεδιάζεται να ανοίξει το La Samaritaine

Πριν το καλοκαίρι σχεδιάζεται να ανοίξει το La Samaritaine

Εκεί στεγάζονται το ανακαινισμένο πολυκατάστημα μαζί με ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 72 δωματίων, 96 κατοικίες για άτομα με χαμηλά εισοδήματα, γραφεία και ένας βρεφικός σταθμός.

Μετά από μια δεκαπενταετία εργασιών το La Samaritaine στο Παρίσι, με τη διαφανή και κυματοειδή πρόσοψη που σχεδίασε το ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο SANAA, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό πριν το καλοκαίρι.

Το κτήριο του 19ου αιώνα ανακαινίστηκε πλήρως από τον Édouard François και το πρότζεκτ έχει πλέον ολοκληρωθεί. Εκεί στεγάζονται το ανακαινισμένο πολυκατάστημα μαζί με ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 72 δωματίων, 96 κατοικίες για άτομα με χαμηλά εισοδήματα, γραφεία και ένας βρεφικός σταθμός.
 
Η καινούργια πρόσοψη προσφέρει μια νέα ερμηνεία του στυλ αρ νουβό που όριζε το αρχικό κτήριο. Αν και το 2019 είχαν δοθεί στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες της πορείας των εργασιών, τώρα ο φακός του Simón García καταγράφει το ολοκληρωμένο La Samaritaine (https://www.instagram.com/p/CMyxJFksT1q/).
 
Μετά την αναβολή της αρχικής ημερομηνίας των εγκαινίων, τον Απρίλιο του 2020, πιστεύεται ότι θα υποδεχθεί Παριζιάνους και επισκέπτες από το εξωτερικό στις 28 Μαΐου.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ