Σπιτικά σουβλάκια κοτόπουλο

Νόστιμα, υγιεινά και σπιτικά!

Το σουβλάκι είναι το εθνικό μας φαγητό και παρά το γεγονός ότι έχει επικρατήσει η άποψη ότι πρόκειται για ένα πρόχειρο φαγητό η αλήθεια είναι ότι αν το φτιάξετε  στο σπίτι σας, αντί να τα παραγγείλετε από κάπου, μπορεί να αποτελέσει ένα υγιεινό γεύμα.

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης ετοίμασε σπιτικά σουβλάκια κοτόπουλο στην εκπομπή “ Στη φωλιά των Κου Κου” και μας αποδεικνύει ότι το σουβλάκι μπορεί να είναι και μια απόλαυση χωρίς ενοχές.

Δείτε τη συνταγή: 

Υλικά: 

6 φιλέτα κοτόπουλο

 8 πίτες για σουβλάκι

Για τη μαρινάδα:

 4 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν

 1/4 φλ. ηλιέλαιο

 ½ φλ. κρασί λευκό

 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

 1 πρέζα κάρυ

 χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

 αλάτι, πιπέρι

 

 Για τη σος γιαουρτιού:

 150γρ. γιαούρτι

 1 κοφτή κ.σ. μέλι

1 κ.γ. μουστάρδα

αλάτι και πιπέρι

 ξύσμα από ένα λεμόνι

 φρέσκο θυμάρι

 

Για το σερβίρισμα: 

1 κ. σ. σχοινόπρασο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

3-4 κ.σ. σος γιαουρτιού .


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ