Τα τηγανητα αρμένικα πιτάκια που θα λατρέψετε

Δοκίμασε να ξετρελαθείς τα γνωστά σεμσέκ των Αρμένιων

Σεμσέκ, τα γνωστά τηγανητά πιτάκια με κιμά που θα σου αρέσουν - και θα αρέσουν και στους υπόλοιπους του σπιτιού

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε λίγα και καλά πράγματα γιατί θα μαγειρέψουμε πεντανόστιμο κιμά!

Μισό κιλό κιμά από κρέας της αρεσκείας μας καλά περασμένο από τη μηχανή (ιδανικά 2 φορές)

1 ώριμη ντομάτα
1 κιλό ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι, μαύρο πιπέρι και μπαχάρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει σχετικά σκληρό. Όσο πλάθουμε, βρέχουμε τα χέρια μας με νερό και όταν είναι έτοιμο το εγκαταλείπουμε και ξεκινάμε να φτιάξουμε τη ζύμη για τα πιτάκια.

Για τη ζύμη χρειαζόμαστε

Μισό κιλό αλεύρι

1 κουταλιά του γλυκού σκόνη μαγιάς
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Πλάθουμε τη ζύμη και μετά την κόβουμε σε μπαλάκια ίσα με το μέγεθος ενός καρυδιού. Τα αφήνουμε κάτω από μια πετσέτα.

Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε μέγεθος περίπου όσο η παλάμη μας και με ένα κουτάλι γεμάτο βάζουμε τον κιμά από πάνω.

Υπάρχει και παραλλαγή! Κλείνεις τα πιτάκια σαν φακέλους και τα τηγανίζεις έτσι.

Και τώρα ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και τις βάζουμε μέσα! Πρώτα τηγανίζουμε τη μεριά του κιμά και μετά αφού τηγανιστεί και ροδίσουν τις γυρίζουμε και από την πλευρά της ζύμης.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ