Έπιασαν επ΄αυτοφώρω εγκληματική ομάδα να ανατινάζει ΑΤΜ!

Συνελήφθησαν τρία άτομα - Eίχαν αποσπάσει περισσότερες από 100.000 ευρώ!

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα  η οποία ανατίναξε ΑΤΜ τραπεζών με τη μέθοδο «Plofkraak» ,τα ξημερώματα, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και στο Ρέθυμνο.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά συνελήφθησαν 3 άτομα την ώρα που επιχειρούσαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν χρήματα από ΑΤΜ τράπεζας σε περιοχή των Χανίων.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και έκρηξη.

Η αποδόμηση της σπείρας, είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης.

Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, με τη συνεργασία και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης (λόγω υποθέσεως στην περιοχή του Ρεθύμνου), επιβεβαιώθηκε  ότι τα μέλη της σπείρας, από τον Δεκέμβριο του 2018, έως και σήμερα  είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση, σκοπός της οποίας ήταν αφαίρεση χρημάτων από Α.Τ.Μ. τραπεζών, με σκοπό την απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιούσαν κουκούλες τύπου full face, όπως επίσης γάντια και παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ είχαν προβεί στην αφαίρεση τριών αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την μετάβαση και διαφυγή τους, από τους «υποψήφιους» στόχους τους.

Αναλυτικά , οι δράστες είχαν προβεί στη διάπραξη 2 κλοπών και 8 απoπειρων κλοπών από Α.Τ.Μ. τραπεζών

  • (7) απόπειρες κλοπής σε περιοχές των Χανίων,
  • (1) απόπειρα σε περιοχή του Ρεθύμνου και
  • (2) κλοπές σε περιοχές των Χανίων.

Γίνεται μνεία ότι το χρηματικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας, κυμαίνεται περίπου στις 132.420 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κουκούλες τύπου full face,
  • μέσα για την τέλεση παράνομων δραστηριοτήτων (μπουκάλα αερίου με λάστιχο διοχέτευσης, καλώδιο κ.α.)
  • κλεμμένες πινακίδες οχήματος,
  • 3 γεμιστήρες πιστολιού,
  • μαχαίρι,
  • αθύρματα με φυτίλι και
  • κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ο συλληφθέντες.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ