Με επιτυχία το Imbros Run & Hike στα Σφακιά
Για γιορτή αθλητισμού στα Χανιά
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Imbros Run & Hike στα Σφακιά, μία διοργάνωση της Ένωσης Σφακιανών της ΠΕ Χανίων και του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Σφακίων, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον Δήμο Σφακίων.
Το Imbros Run & Hike καθιερώνεται σε γιορτή αθλητισμού, αποτυπώνει στο πρίσμα και το καλειδοσκόπιο της αθλητικής ζωής, το μεγαλείο της φύσης των Σφακίων, προσφέροντας στους συμμετέχοντες, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή Σφακίων, την εμπειρία της άθλησης στο απόλυτο φυσικό πεδίο και τοπίο και ενώνοντας το σήμερα με το χθες αναδεικνύει την ιστορικότητα και τη σημασία της Θυμιανής Παναγιάς, το προπύργιο της Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη, στην οποία ήταν αφιερωμένη η φετινή διοργάνωση.
«Όλοι οι αθλητές όλων των ηλικιών, βίωσαν με τη συμμετοχή τους στο Imbros Run & Hike το συνδυασμό άθλησης, φύσης και ιστορίας, κατά τη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων, από το Δημοτικό Σχολείο Ίμπρου, στη Θυμιανή Παναγία και στα μονοπάτια των Σφακίων και το εντυπωσιακό, ιστορικό Φαράγγι της Ίμβρου. Όλοι συνδέθηκαν με τα Σφακιά που κάθε γωνιά τους έχει να αφηγηθεί τις ιστορίες της Επανάστασης του 1821, την πορεία Κρητών και συμμάχων κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και το σήμερα, στο οποίο οι Σφακιανοί προσπαθούν να διατηρήσουν τον τόπο τους αλώβητο από τις κρούσεις ενός σύγχρονου κόσμου που στέκεται απειλητικός στην ωραιότητα και την αγνότητα της φύσης», δήλωσε ο δήμαρχος Σφακίων Ιωάννης Ζερβός.
Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις αθλητικές δράσεις που επιλέγουν τα Σφακιά ως τόπο διεξαγωγής τους, καθώς και κάθε πρόταση και πρωτοβουλία της Ένωσης Σφακιανών της ΠΕ Χανίων και του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Σφακίων. Η δημοτική αρχή ευχαριστεί την Αντιπεριφέρεια Χανίων, όλους όσους ενίσχυσαν τη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς επίσης την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τους εθελοντές που παρείχαν τα απαραίτητα με την παρουσία τους για να νιώσουν ασφάλεια οι αθλητές και περιπατητές του Imbros Run & Hike.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Βαρδής Γυπαράκης επανέλαβε τη διαρκή στήριξη του δήμου σε δράσεις «που προάγουν την υγεία, τον αθλητισμό και την εξωστρέφεια της περιοχής και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, δυνατά, για τον δήμο μας ο οποίος στηρίζει, δημιουργεί και προοδεύει για τον τόπο μας, τα Σφακιά».
- Επιχείρηση για τουρίστρια που τραυματίστηκε στο μονοπάτι του Γιούχτα
- Στη σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου ο Ορχάν Παμούκ
- Δήμος Σητείας: Απέσπασε το Βραβείο Καινοτομίας «Μιχάλης Χρηστάκης» για το «Λογισμικό Maestro»
