Μεταναστευτικό: Διαδοχικές επιχειρήσεις του Λιμενικού στα νότια της Κρήτης
“Καραβιές” αλλοδαπών σε Ιεράπετρα, Καλούς Λιμένες και Γαύδο
Με το… καλημέρα, οι λιμενικές αρχές κινητοποιήθηκαν την Πέμπτη για δύο “καραβιές” μεταναστών στα νότια της Κρήτης. Η μία αφορούσε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και η δεύτερη νότια των Καλών Λιμένων.
Εξάλλου, και το βράδυ της Τετάρτης στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωση μεταναστών νότια της Γαύδου.
Το Λιμενικό ανακοίνωσε αναλυτικότερα:
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και των Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή συνδρομής σε δύο (02) λέμβους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και νότια των Καλών Λιμένων αντίστοιχα. Αμέσως, για το σημείο απέπλευσε ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο εντόπισε την πρώτη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 53 ν.μ. νότια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και περισυνέλεξε σαράντα τέσσερις (44) αλλοδαπούς (42 άντρες και 2 γυναίκες).
Στη συνέχεια, εντόπισε και δεύτερη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 37 ν.μ. νότια των Καλών Λιμένων και περισυνέλεξε τους πενήντα εννιά (59) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (58 άντρες και 1 γυναίκα). Ακολούθως, οι συνολικά εκατόν τρεις (103) αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στο λιμάνι των Καλών Λιμένων και με τη συνοδεία στελεχών της Λιμενικής Αρχής του Ηρακλείου και του Α.Τ. Φαιστού, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο λιμάνι του Ηρακλείου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
*****
Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και των Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για εντοπισμό μίας λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος της δύναμης Frontex, στη θαλάσσια περιοχή 26 ν.μ. νότια της Γαύδου. Στο σημείο μετέβη ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το οποίο περισυνέλεξε τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπούς (άντρες). Στη συνέχεια, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Καραβέ της Γαύδου. Ακολούθως, οδηγήθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων.
Ένας από τους αλλοδαπούς διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς έχρηζε ιατρικής περίθαλψης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη
- Μαθητές του ΕΠΑΛ Βρυσών σε ρόλο εκπαιδευτικών...
- Τζάμπολ για το Τουρνουά Μπάσκετ Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου «Νίκος Τούλης»
- Ηράκλειο: Ανοικτή ξανά για πεζούς και οχήματα η οδός Επιμενίδου
