Γυναίκες στο στρατό: Αυτά είναι τα κέρδη της θητείας
Παρουσιάστηκαν συνολικά 72 γυναίκες σε μία ιστορική μέρα για τον ελληνικό στρατό
Ιστορική μέρα ήταν η Πέμπτη για τον ελληνικό στρατό, αφού οι πρώτες γυναίκες κληρωτές στρατιώτες του Στρατού Ξηράς, παρουσιάστηκαν για κατάταξη, στο στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ), στη Λαμία.
Η ορκωμοσία των γυναικών κληρωτών στρατιωτών θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου και σε αυτήν θα παρεβρεθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ενώ κρίνεται πιθανό να παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τα κέρδη της θητείας
Οι εθελόντριες θα υπηρετήσουν 12μηνη θητεία, με σημαντικά επαγγελματικά και υπηρεσιακά οφέλη. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η αναγνώριση του χρόνου θητείας ως προϋπηρεσίας, η μοριοδότηση σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και η δυνατότητα πρόσληψης κατά προτεραιότητα σε θέσεις πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως νοσηλευτικό, διοικητικό και βρεφονηπιακό προσωπικό.
Οι νεοσύλλεκτες, θα παραμείνουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Λαμίας για συνολικά 10 εβδομάδες όπου θα ακολουθήσουν την πρώτη φάση της εκπαίδευσής τους, η οποία αποτελείται από την αρχική εκπαίδευση και την εκπαίδευση μαχητή.
Έπειτα οι εθελόντριες θα μεταβούν σε ειδικά κέντρα εκπαίδευσης, όπου θα εκπαιδευτούν στις ειδικότητές τους. Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στις μονάδες τους για το τελικό στάδιο εκπαίδευσης, το οποίο αφορά επιχειρησιακά αντικείμενα.
- Δημοσκόπηση: Στο 28,5% η ΝΔ - Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
- Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» αποχαιρετά με θλίψη τον Γιώργο Μυλωνά
- Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε οικισμούς Ρομά: Επτά συλλήψεις και ξήλωμα καλωδίων για ρευματοκλοπές




