Μονακό: H βομβιστική επίθεση δεν διερευνάται ως «τρομοκρατική» ενέργεια

Ο γενικός εισαγγελέας του Μονακό, Στεφάν Τιμπό, θεωρεί εγκληματική πράξη, τη χθεσινή (29/6) πρωτοφανή επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Τιμπό, ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του στόχου της επίθεσης. Επίσης δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον τύπο εκρηκτικού μηχανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστος άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο ακινήτου και διέφυγε από το σημείο. Οι Αρχές του Μονακό ανακοίνωσαν ότι από την επίθεση δύο άτομα, ηλικίας 50 έως 60 ετών, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας 13χρονος τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο εισαγγελέας είπε ότι ο άνδρας δεν καταζητείτο από ένταλμα και είχε μόνιμη άδεια κατοικίας στο Μονακό.

Αν και οι ταυτότητες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) ανέφερε ότι πρόκειται για τον Ουκρανό ολιγάρχη Βαντίμ Ερμολάεφ και τη σύντροφό του.

Ο Ουκρανός επιχειρηματίας, που θεωρείται ότι διαθέτει την 23η μεγαλύτερη περιουσία στην Ουκρανία, κατοικεί στο Μονακό και από τον Δεκέμβριο του 2023 βρίσκεται υπό κυρώσεις που επέβαλε το ουκρανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας με την έγκριση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι κυρώσεις συνδέονται με εμπορικές δραστηριότητές του στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία.

Ο άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του, η γυναίκα είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και όπως είπε ένας γιατρός σε ΜΜΕ έχασε το πόδι της. Ο 13χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Οι Aρχές του Μονακό συνεργάζονται με τις γαλλικές όπως και με τη γαλλική αντιτρομοκρατική για τη τεχνογνωσία τους.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση