Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς συνεργασίας και αδελφικής αγάπης μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.
Κατά την επίσκεψή του, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για την πορεία των εργασιών ανακαίνισης και αποκατάστασης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Ο Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών και συνεχάρη όσους συμβάλλουν στην προστασία και ανάδειξη του ιστορικού αυτού ναού.
Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού προκατόχου του, Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Νικολάου ΣΤ΄, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα ετών από την κοίμησή του. Παράλληλα, αναφέρθηκε με σεβασμό στην προσφορά και το έργο του μακαριστού Πατριάρχου, τονίζοντας τη σημαντική συμβολή του στην πορεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Ακολούθως, ο Μακαριώτατος μετέβη στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη θερμή φιλοξενία και τη διαχρονική στήριξη της Εκκλησίας της Κρήτης προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμησή του για το ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται στην Εκκλησία της Κρήτης και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο υγεία και δύναμη για τη συνέχιση της διακονίας του.
Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης καλωσόρισε τον Μακαριώτατο, υπογραμμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Εκκλησία της Κρήτης με το Πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και εκφράζοντας τη στήριξή του στο σημαντικό ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην αφρικανική ήπειρο.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς συνεργασίας και αδελφικής αγάπης μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
- Ένας χρόνος χωρίς τον αγαπητό τοπογράφο μηχανικό
- Καιρός: Άκρως καλοκαιρινό το σκηνικό το Σάββατο στην Κρήτη
- Το μήνυμα Χρυσοχοΐδη από το Ηράκλειο για την τρομοκρατία: "Αδιέξοδες οι ενέργειες τους, καταλήγουν όλοι στη φυλακή"




