Ένας γάμος… δύο ταχύτητες!

O tempora, o mores, θα έλεγαν οι Λατίνοι.

Από τα κρητικά γλέντια, τους παραδοσιακούς γάμους και τους πρόγαμους, ζούμε  πλέον σε μια νέα κατηγορία κοινωνικών εκδηλώσεων, η οποία σχολιάζεται εντόνως! Υπάρχουν, φαίνεται, γάμοι για όλους και γάμοι για… ολίγους. 

Τις επόμενες ημέρες, στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα κοσμικά γεγονότα του καλοκαιριού. Μόνο που η διοργάνωση έχει τις διαβαθμίσεις της. Άλλο το σκέλος για το… "πόπολο" και άλλο για τους εκλεκτούς. 
Οι πολλοί —και όταν λέμε πολλοί, εννοούμε κάποιες χιλιάδες — θα βρεθούν σε μια μεγάλη δεξίωση με έντονο λαϊκό χρώμα: γαμοπίλαφο, βραστό, πιθανότατα και αντικριστό μουσική και γλέντι. 
Όμως χωρίς γάμο και μυστήριο. Αυτό είναι για τους… αρίστους!   
Οι λίγοι και εκλεκτοί, οι πραγματικά προνομιούχοι, θα δώσουν το «παρών» λίγες ημέρες αργότερα, σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Χαβιάρι, σαμπάνιες γκουρμεδιές, με αυστηρά περιορισμένη λίστα καλεσμένων και, βεβαίως, το προνόμιο να παρακολουθήσουν τον γάμο ζωντανά, όχι εκ των υστέρων από τις κοσμικές στήλες. 
O tempora, o mores, θα έλεγαν οι Λατίνοι. Στη σύγχρονη εκδοχή της Κρήτης, με γάμους  δύο ταχυτήτων: ένας για τους πολλούς και ένας για τους ολίγους. Με έντονο ταξικό άρωμα, αρκετή χρυσόσκονη και μπόλικη τροφή για κοινωνικό σχολιασμό.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση