Ο στρατός του Ιράν λέει πως επιτέθηκε στο Μπαχρέιν και στην Ιορδανία με drones

Σε ανταπόδοση για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στην επικράτειά του για 13η συνεχόμενη νύχτα

Ο στρατός του Ιράν έκανε γνωστό σήμερα ότι έπληξε με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τον αμερικανικό στρατό στο Μπαχρέιν και στην Ιορδανία, σε ανταπόδοση για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στην επικράτειά του για 13η συνεχόμενη νύχτα.

«Το πρωί, drones στοχοποίησαν δεξαμενές καυσίμων, μεγάλες αποθήκες υλικού, υπόστεγα και στρατόπεδα των δυνάμεων του αμερικανικού τρομοκρατικού στρατού στην αεροπορική βάση του σεΐχη Ίσα στο Μπαχρέιν», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του που αναμεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο βασίλειο του Κόλπου μετέδωσε νωρίτερα ότι ακούστηκε έκρηξη κι ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες της αεράμυνας. Δεν είναι σαφές αν οι δυο πληροφορίες συνδέονται ως αυτό το στάδιο.

Ο ιρανικός στρατός ανέφερε στην ίδια ανακοίνωση ότι επιτέθηκε με drones μιας κατεύθυνσης εναντίον αμερικανικών θέσεων στην Ιορδανία, στοχοποιώντας «υπόστεγα αεροσκαφών, αεροναυτικής συντήρησης και στρατώνες» στη βάση Αλ Αζράκ.

Η Ιορδανία δεν έχει ανακοινώσει κάτι για επιδρομή του Ιράν ως αυτή την ώρα.

Η Ισλαμική Δημοκρατία διαμηνύει πως θεωρεί θεμιτό στόχο κάθε εγκατάσταση στη Μέση Ανατολή που τίθεται στη διάθεση του στρατού των ΗΠΑ για να πλήξει το έδαφός του.

σ.σ. φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση