Ηράκλειο: Ουρές για την έκδοση διαβατηρίων στο Αστυνομικό Μέγαρο!
Εκπνέει η προθεσμία για ταξίδια στο εξωτερικό με τις παλιές ταυτότητες
Κοσμοσυρροή επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, εκεί όπου σπεύδουν αρκετοί πολίτες για την έκδοση διαβατηρίων, αφού εντός ολίγων ημερών εκπνέει η προθεσμία για ταξίδια στο εξωτερικό με τις παλιές ταυτότητες.
Από νωρίς το πρωί σχηματίζονται ουρές, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης...
Από τις 3 Αυγούστου όσοι και όσες επιθυμούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα θα μπορούν να το κάνουν εάν κι εφόσον έχουν τα νέα δελτία ανά χείρας. Επιπλέον, από την ερχόμενη Δευτέρα θα πάψουν να εκδίδονται νέα διαβατήρια αν ο ενδιαφερόμενος δεν έχει τη νέου τύπου ταυτότητα.
Έτσι, λοιπόν, ο κόσμος που δεν επιθυμεί να βγάλει νέες ταυτότητες προτιμά τη λύση του διαβατηρίου, πριν τον προλάβει η ημερομηνία με τη νέα πραγματικότητα και στα δύο αυτά επίπεδα.
Να σημειωθεί ότι ο κύκλος “ζωής” των παλιών ταυτοτήτων κλείνει οριστικά τον Σεπτέμβριο του 2027. Έως τότε, οι σημερινές ταυτότητες θα γίνονται δεκτές ως ταυτοποιητικά έγγραφα, δίνοντας με τον τρόπο αυτόν χρόνο σε όσους ακόμη και τώρα δεν έχουν προγραμματίσει να εκδώσουν το νέου τύπου δελτίο, να το κάνουν, αφού σε διαφορετική περίπτωση, από τον Σεπτέμβριο του 2027 οι μπλε ταυτότητες θα έχουν μόνο αξία ενθυμίου και δεν θα γίνονται δεκτές για κανέναν λόγο και σκοπό.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Παρέδωσε το λάδι, πλήρωσε και τον ΦΠΑ, αλλά τα χρήματά του... αγνοούνται
- Η παραλία της Αμμουδάρας έγινε σκηνικό μιας ξεχωριστής πρότασης γάμου - Φωτογραφίες
- Ο Μπόρις Τζόνσον επέστρεψε στην Εύβοια για τις καλοκαιρινές του διακοπές



