Δορυφόρος κατέγραψε το τεράστιο νέφος καπνού από τη φωτιά στο Ρέθυμνο - Έφτασε έως και 100 χιλιόμετρα νότια

Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν το πλούμιο του καπνού μακριά από την εστία της πυρκαγιάς – Καπνός από τις μεγάλες φωτιές στην Τουρκία κάλυψε περιοχές του Αιγαίου

Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κρύα Βρύση, στο νότιο Ρέθυμνο, αποτυπώθηκε και από τον δορυφόρο Meteosat-12 της EUMETSAT, με τις εικόνες να αναδεικνύουν το εκτεταμένο νέφος καπνού που δημιουργήθηκε από το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία επεξεργάστηκε τα δορυφορικά δεδομένα, το πλούμιο του καπνού κινήθηκε προς τα νότια, ακολουθώντας τη διεύθυνση των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, διανύοντας απόσταση που εκτιμάται ότι έφτασε περίπου τα 100 χιλιόμετρα.

Glomex Video
Image
νότιο ρέθυμνο χάρτης
Photo Credits: @meteo.gr
Image
crete fire greece
Photo Credits: @meteo.gr

Παράλληλα, στοιχεία του meteo.gr δείχνουν ότι έως τις 17:30 το απόγευμα της Τετάρτης, οκτώ μετεωρολογικοί σταθμοί στην Κρήτη κατέγραψαν ιδιαίτερα ισχυρές ριπές ανέμου, επιβεβαιώνοντας τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν και συνέβαλαν στην ταχεία εξάπλωση της φωτιάς.

Την ίδια ώρα, οι δορυφορικές εικόνες κατέγραφαν και πολλαπλές μεγάλες πυρκαγιές στην Τουρκία. Ο καπνός από τις εστίες αυτές μεταφέρθηκε πάνω από το Αιγαίο, επηρεάζοντας περιοχές της Ελλάδας, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Ρόδος και το Καστελόριζο, αναδεικνύοντας την έκταση του φαινομένου σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση