Χανιά: Τέλος η απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα - Τι έδειξαν οι αναλύσεις
Η ανακοίνωση από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων
Αποκαταστάθηκε η ποιότητα των νερών κολύμβησης σε ολόκληρη την περιοχή της Νέας Χώρας στα Χανιά, με αποτέλεσμα να αρθεί η απόφαση ακαταλληλότητας που είχε τεθεί σε ισχύ τις προηγούμενες ημέρες, λόγω της διαρροής λυμάτων.
Όπως γνωστοποιεί το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, είχε προηγηθεί στις 17 Αυγούστου επιτόπιος υγειονομικός έλεγχος από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, καθώς και δειγματοληψίες νερού σε σημεία της ακτής κολύμβησης εκατέρωθεν του ποταμού Κλαδισού. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων έδειξαν ότι η ποιότητα των νερών έχει αποκατασταθεί, τόσο στη Νέα Χώρα όσο και στα σημεία εκατέρωθεν του Κλαδισού.
Κατόπιν των αποτελεσμάτων εκδόθηκε η άρση ισχύος της απόφασης της 11ης Αυγούστου 2026 περί ακαταλληλότητας της ακτής κολύμβησης, όπως αυτή είχε τροποποιηθεί στις 16 Αυγούστου.
Ως εκ τούτου, δεν ισχύει πλέον η απαγόρευση κολύμβησης στην περιοχή, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσαν την αποκατάσταση της ποιότητας των νερών σε όλο το μήκος της ακτής που αφορούσαν τα προηγούμενα μέτρα.
- Κρήτη: Συνεχίζουν να "καταρρέουν" αφυδατωμένα όρνεα! (Βίντεο)
- Χανιά: Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Μανούσο Ρ. Κούνδουρο
- Μάλια: Κακουργηματική δίωξη στον Παλαιστίνιο που έπεσε με το αυτοκίνητο πάνω σε τουρίστες




