Ρέθυμνο: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την απώλεια της Εύης Βρέντζου
Η Εύη Βρέντζου διετέλεσε διευθύντρια της Αναπτυξιακής ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης, ενώ επί σειρά ετών είχε ενεργό παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της Εύης Βρέντζου εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνης, το οποίο προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση ψηφίσματος στη μνήμη της.
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1η Σεπτεμβρίου 2026, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, ο πρόεδρος και τα μέλη του Σώματος αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και την πολυετή προσφορά της Εύης Βρέντζου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου.
Η Εύη Βρέντζου διετέλεσε διευθύντρια της Αναπτυξιακής ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης, ενώ επί σειρά ετών είχε ενεργό παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στο ψήφισμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία της ως πρώτης γυναίκας προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων, ως Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ανωγείων, ως διευθύντριας του ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης, αλλά και στη συμμετοχή της στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ιδαία Συνεργασία».
Το Δημοτικό Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι η πολύχρονη δράση της ανέδειξε «τις πολλαπλές της ικανότητες, την καινοτόμο σκέψη της, την αποφασιστικότητα, τη δυναμική και την αταλάντευτη διάθεσή της για προσφορά στον τόπο και τους ανθρώπους του».
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στη συνεργασία της με τον Δήμο Ρεθύμνης σε τομείς όπως η Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο Τουρισμός και η Επιχειρηματικότητα, καθώς και στη συμβολή της στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στην ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας μεταξύ Δήμων.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα, η πρόωρη απώλειά της «στερεί από τον τόπο μας μια άξια γυναίκα», η οποία εργάστηκε για την ευημερία του Ρεθύμνου και της Κρήτης «με ήθος, ευγένεια, σκληρή προσωπική δουλειά και ευρηματικότητα».
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνης αποφάσισε ομόφωνα:
- να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του για την αδόκητη απώλεια της Εύης Βρέντζου,
- να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου προς την οικογένειά της,
- και να δημοσιευθεί το ψήφισμα στον τοπικό Τύπο.
- Ηράκλειο: Το ραντεβού για... ξύλο οδήγησε σε 5 συλλήψεις ανηλίκων
- Λασίθι: Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στον Γούδουρα
- Ηράκλειο: Πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για το απολυτήριο δημοτικού από ενήλικες




