Ηράκλειο: Ανοίγει αυλαία το φιλανθρωπικό παζάρι «Δεύτερο Χέρι – Χέρι Βοήθειας»
Το παζάρι θα φιλοξενηθείστο Πάρκο Γεωργιάδη και διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου»
Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» ανοίγει και φέτος έναν ξεχωριστό κύκλο αλληλεγγύης στην καρδιά της πόλης, μέσα από το καθιερωμένο του Παζάρι «Δεύτερο Χέρι – Χέρι Βοήθειας».Ένα Παζάρι που κάθε χρόνο επιβεβαιώνει ότι κάθε αντικείμενο γίνεταιιδανική αφορμή για κάτι πολύ μεγαλύτερο: Να ξεκινήσει και πάλι μία όμορφη αλυσίδα αλληλεγγύης από χέρι σε χέρι, απόκαρδιάσεκαρδιά, ενισχύοντας τις δράσεις και πρωτοβουλίες που για περισσότερα από 25 χρόνια νοηματοδοτούν το έργο ζωής του Φορέα, δίπλα στις γυναίκες και τα παιδιά που χρειάζονται προστασία, φροντίδα, υποστήριξη και ενδυνάμωση για μία νέα αρχή, χωρίς φόβο και βία.
Από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026, από τις 09.00 έως τις 20.00, το Πάρκο Γεωργιάδη γεμίζει με αντικείμενα που αναζητούν μία δεύτερη ευκαιρία, αλλά γεμίζει κυρίως με ανθρώπους που επιλέγουν να προσφέρουν.Στο φιλανθρωπικό Παζάρι του «Συνδέσμου» τίποτα δεν είναι απλώς «δεύτερο χέρι».Κάθε αντικείμενο μπορεί να αρχίσει μία καινούργια διαδρομή, να γίνει μέρος μίας προσπάθειας που βοηθά έναν συνάνθρωπο να ξαναβρεί τη δύναμη, την ασφάλεια και την ελπίδα του.
Η επίσημη έναρξη του Παζαριού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026, στις 18:00, με την τέλεση Αγιασμού, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και την προσφορά κεράσματος από τα μέλη του «Συνδέσμου».
Στους πάγκους του Παζαριού περιμένουν κάθε επισκέπτη μικροσυσκευές, είδη σπιτιού, βιβλία, παιχνίδια, διακοσμητικά, κοσμήματα, κρύσταλλα και πολλά ακόμη αντικείμενα σε πολύ καλή κατάσταση και ιδιαίτερα προσιτές τιμές, έτοιμα να αποκτήσουν τη δική τους… δεύτερη ευκαιρία.
Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» προσκαλεί κάθε συμπολίτη να επισκεφθεί το Παζάρι «Δεύτερο Χέρι – Χέρι Βοήθειας», να ανακαλύψει τους μικρούς και μεγάλους «θησαυρούς» τουκαι κάπου εκεί, ανάμεσα σε ένα βιβλίο, ένα κόσμημα, ένα παιχνίδι ή ένα αντικείμενο για το σπίτι, μπορεί να βρίσκεται η δική μας μικρή πράξη που θα γίνει στήριγμα για μία γυναίκα ή ένα παιδί που το χρειάζεται.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Εκδηλώσεις μνήμης για την 83η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου παρουσία του ΠτΔ Κωνσταντίνου Τασούλα
- Κρήτη: Τιμητικές εκδηλώσεις για την 83η επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρα
- Ηράκλειο: Την Πέμπτη το τελευταίο αντίο στον 71χρονο σέρφερ




