Ρέθυμνο: Και οι γιατροί στη συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

Την Παρασκευή, στις 6.30 το απόγευμα, έξω από το Δημαρχείο

Κάλεσμα στη συγκέντρωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την Παρασκευή, στις 6.30 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου απευθύνει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Ρεθύμνου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 13 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού μεταλλεργάτη Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
Δεν ξεχνάμε! Δεν συγχωρούμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, τον θρέφει και τον αξιοποιεί.
Η δολοφονία του Παύλου, λίγες μέρες μετά την οργανωμένη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αποκάλυψε για άλλη μια φορά τον πραγματικό ρόλο της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, των ταγμάτων εφόδου, των φασιστών συνολικά ως μακρύ χέρι του συστήματος.
Εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, μετανάστες, νέοι και κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται, που αντιστέκεται απέναντι στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, τη φτώχεια και τον ξεριζωμό, βρίσκονται στο στόχαστρό τους. Υπερασπίζονται τα συμφέροντα του σάπιου συστήματος, για να κρυφτεί η εγκληματική πολιτική του κέρδους των λίγων και των συνεπειών της, απέναντι στην ικανοποίηση των αναγκών των πολλών.
Η επίθεση στους μισθούς και στα εργατικά δικαιώματα, η ένταση της εκμετάλλευσης, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, η καταστολή δημιουργούν και το έδαφος πάνω στο οποίο επιχειρείται να δυναμώσουν ξανά φασιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις. Η κλιμάκωση του πολέμου, η πολεμική προετοιμασία σε όλη την ΕΕ, η εμπλοκή της χώρας στους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η στρατηγική συμμαχία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, δημιουργούν διαρκώς νέους κινδύνους για τον εργαζόμενο λαό, στη χώρα μας και όχι μόνο.
Δηλώνουμε απερίφραστα:
Το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα θα στείλει τους φασίστες εκεί που ανήκουν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δεν θα επιτρέψουμε στους ναζιστές να σηκώσουν ξανά κεφάλι! 
Η ΕΓΕΣΥΡ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία του Ρεθύμνου σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 18.30, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση