Ακρίβεια: Προϊόντα μείωσαν τις συσκευασίες τους - Νέες ανατιμήσεις σε βασικά είδη

Newsroom
Newsroom

Έρχονται ανατιμήσεις έως και 12% σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και τα αυγά

Σε κρυφές αυξήσεις προχώρησαν πολλές εταιρείες οι οποίες, την ώρα που τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες τόσο με τις τιμές στην ενέργεια όσο και στα ράφια των σουπερμάρκετ, αποφάσισαν να μειώσουν τις συσκευασίες τους, προκειμένου να διατηρήσουν τις ίδιες τιμές, αλλά να μην έχουν «χασούρα».

Ο Γιάννης Πηλίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σουπερ Μάρκετ Ελλάδα, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι η πρακτική αυτή είναι νόμιμη, αλλά θα πρέπει να ερευνηθεί, αν οι αυξήσεις που επιβάλλουν είναι σύμφωνες με όσα έχει ψηφίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Πρέπει να πάμε στην τιμή της μονάδας. Πόση ήταν η τιμή της μονάδας στην αρχή και πόση μετά την αλλαγή της συσκευασίας. Εάν αυτή η διαφορά υπερβαίνει το ποσοστό κέρδους που είχε παλιότερα, τότε υπάρχει πρόβλημα, εάν δεν την υπερβαίνει δεν υπάρχει πρόβλημα» διευκρίνισε.  

Ορισμένα από τα προϊόντα, στα οποία έχει παρατηρηθεί αυτή η πρακτική είναι τα εξής:

  •     Μαργαρίνες
  •     Πατατάκια
  •     Σκόνες πλυντηρίου
  •     Τυρί ημίσκληρο συσκευασμένο
  •     Γκοφρέτες
  •     Αφρόλουτρο
  •     Κατεψυγμένα φασολάκια

Εν τω μεταξύ νέες ανατιμήσεις αναμένονται στα μέσα του Οκτώβρη, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Οι ανατιμήσεις, θα αγγίξουν έως το 12% και θα επηρεάσουν βασικά καταναλωτικά προϊόντα, όπως τα αυγά, τα κατεψυγμένα λαχανικά, τα αλλαντικά και το ελαιόλαδο.

Ποια προϊόντα θα ακριβύνουν

Από 4% έως 12%

    Αυγά
    Κατεψυγμένα λαχανικά
    Αλλαντικά
    Σαπούνια – απορρυπαντικά – καλλυντικά
    Ελαιόλαδο

Είναι ορισμένα από τα προϊόντα που αναμένεται να «τσιμπήσει» και άλλο η ήδη αυξημένη τιμή τους.

«Το «εξαιρετικά παρθένο» έχει φτάσει στα 29 με 30 ευρώ τα 5 λίτρα, γεγονός που έχει κάνει τους καταναλωτές να αγοράζουν μονόλιτρα» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου μικρών και μεσαίων σούπερ μάρκετ Ελλάδος, Γιάννης Πηλίδης.

«Χρυσό» θα πληρώνουμε για ένα κιλό φέτα προειδοποιούν οι παράγοντες της αγοράς. «Η φέτα μπορεί να φτάσει να πωλείται ακόμη και στα 15 ευρώ το κιλό» προειδοποίησε ο κ. Πηλίδης.

 

 

φωτογραφία αρχείου

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ