Δυναμικό παρών από τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου και το Ι.Ι.Ε.Κ Κατάρτιση στις Μέρες Γαστρονομίας

Newsroom
Newsroom

Οι αρτοποιοί και μάγειρες του αύριο τρέλαναν το κοινό με τις λιχουδιές τους!

Το μέλλον προδιαγράφεται… νόστιμο! Οι εκπαιδευτές των Σχολών Αρτοποιίας και Μαγειρικής από τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου και το Ι.Ι.Ε.Κ Κατάρτιση δεν άφησαν κανέναν παραπονεμένο, από τους χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν το φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας». Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ι.Ι.Ε.Κ. μαγείρεψαν και μάγεψαν το κοινό!
Εξάλλου, και ο τουρισμός περνά από το στομάχι και αυτό το ξέρουν καλά οι διοργανωτές αυτής της εξαιρετικά πετυχημένης δράσης.
Την 4η χρονιά της διοργάνωσης, ο πήχης τέθηκε ακόμα πιο ψηλά.

ΚΕΚ γαστρονομία
Οι αυριανοί αρτοποιοί και μάγειρες έβαλαν όλη τους την τέχνη, το μεράκι και τα πιο αγνά υλικά για να προσφέρουν στο κοινό τα πιο νόστιμα πιάτα. Εξάλλου, το Ηράκλειο φημίζεται για τις λιχουδιές, τα φιλέματα και τη φιλοξενία των κατοίκων του!

ΚΕΚ γαστρονομία
Κανένας δεν κατάφερε να αντισταθεί στη σπιτική λεμονάδα από τον Instructor Βασίλη Νικολακάκη που πρόσφεραν οι Τεχνικές Σχολές και το Ι.Ι.Ε.Κ Κατάρτιση, πώς να πει κανείς «όχι» στα Gnocchi di Patate με τον Instructor Giorgio Manganiello, τα εκλεκτά σαρικοπιτάκια και τυροπιτάκια με τον bakery chef Νίκο Κριτσωτάκη και τα παραδοσιακά εδέσματα από τον executive chef Δωματά Αρη. 

ΚΕΚ γαστρονομία
Ο διευθυντής των Τεχνικών Σχολών και του Ι.Ι.Ε.Κ., κ. Μιχάλης Καθαράκης, η Υπεύθυνη Συντονισμού Ενεργειών Κατάρτισης, κ. Κατερίνα Ερωτοκριτάκη με τους κ.κ. Κριτσωτάκη και Manganiello


Το φεστιβάλ τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνδιοργανωτές των πενθήμερων εκδηλώσεων ήταν το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης (ACTTA), η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, το Wines of Crete, το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού, το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών Νομού Ηρακλείου.

γαστρονομία κεκ
Το πενθήμερο φεστιβάλ έλαβε χώρα από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου και ντύθηκε μουσικά με συναυλίες με παραδοσιακούς καλλιτέχνες.

γαστρονομία κεκ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ