Ενεργειακή κρίση: Οι επτά τρόποι για να εξοικονομήσετε καύσιμο

Newsroom
Newsroom

Με μόνο λίγες συμβουλές, μπορούμε να γλιτώσουμε κατά τη μετακίνησή μας λίγα λίτρα καυσίμου, κάτι που πλέον πληρώνουμε πολύ αδρά για να έχουμε μέσα στο ντεπόζιτο

Ένας ειδικός της SEAT δίνει 7 συμβουλές αποδοτικής και, βασικά, οικονομικής οδήγησης για να εξοικονομήσετε καύσιμα, αλλά και χρήματα.

1. Οδηγήστε ομαλά. Οι ξαφνικές αλλαγές ταχύτητας, όπως η γρήγορη επιτάχυνση ή το δυνατό φρενάρισμα, αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου.

2. Σβήνετε τον κινητήρα όταν σταματάτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

3. Διατηρήστε σταθερή ταχύτητα. Οι αλλαγές στην ταχύτητα επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου, επομένως είναι προτιμότερο να διατηρείτε την ίδια ταχύτητα όσο το επιτρέπει η ροή της κυκλοφορίας και ο δρόμος.

4. Χρησιμοποιήστε το φρενάρισμα του κινητήρα.

5. Κλιματισμός ή ανοιχτά παράθυρα; Ο κλιματισμός είναι ένας από τους μη οδηγικούς παράγοντες που καταναλώνει το περισσότερο καύσιμο, μεταξύ 4% και 10% σύμφωνα με τον IEA, ενώ το κατέβασμα των παραθύρων σε μεσαίες και υψηλές ταχύτητες δημιουργεί ένα φαινόμενο αυξημένης οπισθέλκουσας: ο αέρας εισέρχεται στο αυτοκίνητο και δημιουργεί αεροδυναμική αντίσταση το επιβραδύνει και κάνει τον κινητήρα να δουλεύει πιο σκληρά.

6. Ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας. Αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας ασφάλειας, αλλά επηρεάζει επίσης την αποτελεσματική οδήγηση.

7. Σχεδιάστε τη διαδρομή σας. Μία προγραμματισμένη διαδρομή είναι ζωτικής σημασίας για την εξοικονόμηση χρημάτων.

Πηγή: newmoney.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ