Επεκτείνεται στην Ελλάδα η JD Sports που εξαγόρασε τα Cosmos Sport της οικογένειας Τσικνάκη

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Το JD King of Trainers ανοίγει σήμερα στην Αθήνα και αναμένεται το concept να επεκταθεί περαιτέρω

Το πρώτο κατάστημα JD King of Trainers στην Αθήνα εγκαινιάζει σήμερα η βρετανική JD Sports Fashion, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς στον χώρο, που εξαγόρασε το 80% της κρητικής αλυσίδας Cosmos Sports της οικογένειας Τσικνάκη.

Τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος JD King of Trainers είναι σήμερα το απόγευμα στο εμπορικό κέντρο Smart Park και όπως πληροφορούμαστε η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτυχθεί στην Ελλάδα ανοίγοντας καταστήματα σε αρκετά σημεία μέχρι τέλος του 2023.

Στο νέο κατάστημα εκτός από τις νέες sportswear συλλογές ανδρικού, γυναικείου και παιδικού street fashion, δίνεται έμφαση σε exclusive προϊόντα από τα πιο iconic brands: Nike, adidas, Jordan, Converse, Puma, Vans, New Balance, Reebok, Fila, Under Armour, The North Face, Tommy Hilfiger, Lacoste, Polo Ralph Lauren κ.α.

Κατά τη διάρκεια του event θα πραγματοποιηθούν exciting activities εμπνευσμένα από τους τρεις βασικούς πυλώνες του JD Brand: Music, Sports & Gaming.

Η πρόσκληση της εταιρείας είναι ανοιχτή, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν σε μεγάλους διαγωνισμούς για special JD prizes, να πάρουν μέρος σε Gaming & Basketball activations παρέα με τους TechItSerious και τον Vlado Jankovic και τέλος να απολαύσουν ένα Live Performance από τον Hawk.

jd

Εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η JD Sports Fashion

Η JD Sports Fashion, γνωστή και ως JD Sports ή JD, ιδρύθηκε το 1981, ανοίγοντας ένα κατάστημα, στο Bury της Αγγλίας, ωστόσο, πλέον, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και διαθέτει καταστήματα σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, Ασία, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία. 

Τον Δεκέμβριο του 2020, ανακοίνωσε ότι αγόρασε την Shoe Palace προς $325 εκατ, και φέτος ανακοίνωσε ότι μπαίνει στην Ινδονησία, με σκοπό να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα το 2022.

 

Η επένδυση της EOS και το mega deal

Θυμίζουμε ότι τα Cosmos Sport τον Οκτώβριο του 2021 εντάχθηκαν στον όμιλο JD Sports Fashion Plc., ενός εκ των κορυφαίων retailer για Premium Sports & Street Fashion στον κόσμο, με πάνω από 3.400 καταστήματα παγκοσμίως σε 32 χώρες, καθώς η EOS Capital Partners, αποκλειστικός διαχειριστής του EOS Hellenic Renaissance Fund, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία πώλησης του σύνολου του 30% που κατείχε στην Cosmos Sport στην βρετανική.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η EOS επένδυσε στην εταιρεία το Δεκέμβριο του 2019 όταν η διέθετε 43 σημεία πώλησης – 39 φυσικά καταστήματα και 4 e-shop, ενώ οι πωλήσεις του 2019 ανήλθαν σε €47,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου το 40% πραγματοποιήθηκε μέσω του e-shop. 

Τα κεφάλαια της EOS χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου η εταιρεία να υλοποιήσει το αναπτυξιακό της πλάνο, που συμπεριελάμβανε κυρίως την επέκταση του φυσικού δικτύου καταστημάτων και την περαιτέρω ενδυνάμωση της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας. 

“Πριν από σχεδόν δύο χρόνια αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην Cosmos Sport, στο χώρο του retail και του athleisure. [..] Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, τόσο στην ανάπτυξη των δικτύων και της οργανικής κερδοφορίας, όσο και σε στρατηγικό και λειτουργικό επίπεδο, ακόμα και μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της πανδημίας. Βασικό συστατικό της επιτυχίας αυτής ήταν η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ο σεβασμός μεταξύ μας. Αυτή η επιτυχία προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον ενός από τους μεγαλύτερους διεθνείς retailers στον χώρο, την JD Sports”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Απόστολος Ταμβακάκης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της EOS Capital Partners.

Με την υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας η EOS αποχώρησε από το σχήμα.

Τα μέλη της οικογένειας Τσικνάκη, που αποτελούν τους ιδρυτές και τους κύριους μέτοχους της εταιρείας έως και σήμερα, θα παραμείνουν σε αυτή, διατηρώντας το 20%.

Η Cosmos Sport ιδρύθηκε το 1982 από τον Φραγκίσκο Τσικνάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης και έκτοτε αναπτύχθηκε σε μία ηγέτιδα εταιρία στον κλάδο της λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών στην Ελλάδα, ενώ το μοντέλο λειτουργίας της προσέλκυσε την EOS Capital Partners και αργότερα την JD Sports.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ