Eπιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της SKY express: Άλλη μια απόδειξη η πρόσφατη περίπτωση του Μονάχου

Newsroom
Newsroom

Η SKY express αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη την αριστεία και καινοτομία της ακόμα και σε δύσκολες συγκυρίες

Η SKY express είναι η 100% ελληνική και διπλά βραβευμένη στην Ευρώπη αεροπορική εταιρεία, που διακρίθηκε για την αριστεία και την καινοτομία της στα Βραβεία 2023 της ERA (European Regions Airline Association).

Η SKY express αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη την αριστεία και καινοτομία της ακόμα και σε δύσκολες συγκυρίες με την επιτυχημένη αντιμετώπιση προκλήσεων που οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η πολύ πρόσφατη πρωτοφανής χιονόπτωση στην πόλη του Μονάχου – το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου- κατά την οποία το ομώνυμο αεροδρόμιο ανέστειλε λόγω των καιρικών συνθηκών τη λειτουργία του. Η επιχειρησιακή αποτελεσματικότατά της SKY express έδωσε τέλος στην αναμονή των επιβατών που είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο του Μονάχου με περισσότερους από 150 επιβάτες να επιστρέφουν στην Αθήνα ήδη από τις 3 Δεκεμβρίου. Το σύνολο του ιπτάμενου προσωπικού της SKY express με την αφοσίωση κι επαγγελματική του στάση παρείχε σε όλους τους επιβάτες ένα μοναδικό αίσθημα ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Αντίστοιχα για τους 115 επιβάτες που ανέμεναν στις 02 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο της Αθήνας για να αναχωρήσουν προς το Μόναχο, η SKY express ανταποκρίθηκε άμεσα παρέχοντας άψογη εξυπηρέτηση και φροντίδα προς τους επιβάτες, εξασφαλίζοντας τη διαμονή όσων δεν ήταν από την Αθήνα μέχρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες για αναχώρηση από την Αθήνα. Μάλιστα η προσφορά και η διευκόλυνση προς τους επιβάτες επεκτάθηκε στην παροχή voucher σίτισης και στη δωρεάν αλλαγή των εισιτηρίων επιστροφής από το Μόναχο στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών των επιβατών συμπεριλαμβάνονται Έλληνες από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, ομογενείς από την Γερμανία, καθώς και τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων. Το πράσινο φως για αναχώρηση από την Αθήνα δόθηκε από το αεροδρόμιο του Μονάχου την επόμενη ημέρα, 03 Δεκεμβρίου, οπότε και η πτήση της SKY express για το Μόναχο αναχώρησε με 230 επιβάτες. Η ευγένεια και η επιμέλεια που επέδειξε το ιπτάμενο προσωπικό της εταιρείας έκαναν τη δύσκολη κατάσταση κατάσταση πιο εύκολη για τους επιβάτες, παρόλο που οι συνθήκες στο αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω του χιονιού και του πάγου δεν ήταν οι πιο ευνοϊκές για τους επιβάτες. Η πραγματική αναγνώριση για τη SKY express και τα πληρώματα των πτήσεων αυτών ήταν η επιβράβευση των επιβατών που έλαβαν όλη αυτή την υποστήριξη σε μία τόσο αναπάντεχη κατάσταση.

Οι Δύο Κορυφαίες Ευρωπαϊκές διακρίσεις της SKY express

sky express_vraveia

ERA Airline Excellence Award 2023 για την αριστεία της σε κάθε πτυχή της επιχειρησιακής της λειτουργίας και ERA Innovation Airline Award 2023 για τον τρόπο προσέγγισης των προκλήσεων και την ικανότητά της να μετασχηματίζει το ευρύτερο περιβάλλον του κλάδου μέσω καινοτόμων πρακτικών. 

Η κατάκτηση των δύο κορυφαίων αυτών διακρίσεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί μια χρονιά κατά την οποία η SKY express συνέχισε να εργάζεται συστηματικά για να προσφέρει μία ταξιδιωτική εμπειρία εξατομικευμένη, φρέσκια, σύγχρονη, αισιόδοξη, που διαρκώς ανανεώνεται. Η συνέργεια και η αλληλεπίδραση που καταγράφηκε ανάμεσα στο πάθος του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, του υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος, των αποτελεσματικών εταιρικών διαδικασιών, καθώς και της κατάλληλης επιλογής κινητήρων και αεροσκαφών διαχρονικά, αποτέλεσε ισχυρό καταλύτη για την καινοτομία και την αριστεία της SKY express., οδηγώντας στην επιτυχία και τη δημιουργία σαφών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων. 

ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΑ SUCCESS STORY ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Η SKY express σημείωσε ένα μοναδικό success story με αναφορά στα παγκόσμια δεδομένα των αερομεταφορών, εν μέσω πανδημίας και σε μια χρονική περίοδο, κρίσιμη για τις αερομεταφορές και τον τουρισμό. 

Εν έτει 2020, έτος πανδημίας με την οικονομία κλειστή και τις επιπτώσεις της συντριπτικές, η εταιρία όχι μόνο επέδειξε ανθεκτικότητα, αλλά έκανε ένα τεράστιο άλμα, υλοποιώντας με ίδια κεφάλαια μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις παγκοσμίως στο χώρο των αερομεταφορών θέτοντας τις βάσεις για το δικό της επιχειρησιακό μοντέλο. 

Αλλάζοντας τα δεδομένα της ελληνικής αεροπορικής αγοράς και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στη χώρα.

Η ανάπτυξη αυτή αντανακλάται στα στοιχεία του Eurocontrol, σύμφωνα με τα οποία η SKY express αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο πτητικού έργου για το 2022 σε σχέση με το 2019.

Την περίοδο της πανδημίας, η SKY express συνέχισε να πετά σε όλους τους προορισμούς της. Οι κάτοικοι των νησιών γνωρίζουν πολύ καλά ότι, το αεροπλάνο είναι πολλά περισσότερα από ένα μεταφορικό Μέσο. Ειδικά με τους ανθρώπους της νησιωτικής χώρας η εταιρεία έχει αναπτύξει μία πολύ δυνατή και ιδιαίτερη σχέση. Για το λόγο αυτό και δεν πέρασε ούτε μία στιγμή κατά την υγειονομική κρίση Covid-19 που να μην μεταφέρει φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκη. Και όλα χωρίς μείωση προσωπικού, αλλά αντίθετα με προσλήψεις ακόμα και μέσα στην πανδημία. Η SKY express αντί να συρρικνώσει το ανθρώπινο δυναμικό της επένδυσε ουσιαστικά στο ανθρώπινο κεφάλαιο, προχωρώντας σε ακόμα περισσότερες προσλήψεις. Άξιο αναφοράς στον τομέα του ανθρώπινου κεφαλαίου είναι το γεγονός ότι, η εταιρεία διατήρησε και αύξησε το προσωπικό της μέσα στην πανδημία, προχωρώντας σε 390 νέες προσλήψεις κατά την τετραετία 2019-2022, με αποτέλεσμα σήμερα οι εργαζόμενοί της SKY express σε όλη την Ελλάδα να ξεπερνούν τους 700. 

Στα χρόνια που το brain regain δεν φάνταζε μόνο μακρινό αλλά και ακατόρθωτο, η SKY express εργάστηκε συστηματικά για να το επιτύχει με αποτέλεσμα πλέον μαζί με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες χειριστές της να προσελκύει το ενδιαφέρον και να απασχολεί πλήθος εργαζομένων ξένων εθνικοτήτων που έχουν το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σύνολο του ιπτάμενου προσωπικού της εταιρείας διαθέτει τεράστια εμπειρία και υψηλή κατάρτιση η οποία έχει κατακτηθεί και στο διεθνές περιβάλλον. 


sky express
 

Η SKY express ΠΕΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο στόλος της SKY express, o νεότερος στόλος της χώρας, συνεχίζει να ταξιδεύει με τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης και αξιοποίησης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η σημασία της προσθήκης του 23ου αεροσκάφους της είναι μεγάλη, καθώς δεν αποτελεί απλώς την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, αλλά σηματοδοτεί ένα νέο κύκλο ανάπτυξης για τη SKY express, την Ελλάδα και την οικονομία ευρύτερα μέσω της περαιτέρω αξιοποίησης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και της τοπικής επιχειρηματικότητας συνολικά.

Η SKY express πετάει 12 μήνες το χρόνο στο μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών εσωτερικού, δηλαδή, σε 33 ελληνικά αεροδρόμια και 11 δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού, στους οποίους προστίθενται διαρκώς καινούριοι, όπως η πρόσφατη ένταξη των τριών νέων στρατηγικών ευρωπαϊκών προορισμών, της Φρανκφούρτης, του Ντίσελντορφ και της Βαρσοβίας ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική διεθνή πορεία της. “Greece is bliss είναι το μήνυμα που κοσμεί τα αεροσκάφη AIRBUS A320neo και AIRBUS A321neo και αποτυπώνει ξεκάθαρα την ταυτότητα της SKY express, μιας 100% ελληνικής εταιρείας που έχει στην καρδιά της την Ελλάδα και ταξιδεύει το ελληνικό brand name σε όλο τον κόσμο.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις της SKY express καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς από την Κρήτη είναι οι εξής:

  • Από Ηράκλειο προς Αθήνα: Πάνω από τρεις καθημερινές πτήσεις
  • Από Ηράκλειο προς Θεσσαλονίκη: Μία πτήση καθημερινά
  • Από Ηράκλειο προς Ρόδο: Μία πτήση καθημερινά
  • Από Χανιά προς Αθήνα: Πάνω από τρεις καθημερινές πτήσεις

Επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα από Απρίλη μέχρι και αρχές Νοεμβρίου η SKY express πετάει από το Ηράκλειο στους παρακάτω προορισμούς του εξωτερικού:

  • Τέσσερις φορές την εβδομάδα προς το Παρίσι
  • Δύο φορές την εβδομάδα προς τη Νάντη
  • Δύο φορές την εβδομάδα προς τη Μασσαλία
  • Δύο φορές την εβδομάδα προς τη Λυών
  • Μία φορά την εβδομάδα προς τη Λιλ

Οι διακρίσεις της SKY express είναι αποτέλεσμα διαρκούς και σκληρής δουλειάς. Κυρίως όμως είναι το αποτέλεσμα της προσήλωσης στο όραμα της εταιρείας, αλλά και το σήμερα και το αύριο των αερομεταφορών, της χώρας  και του εθνικού τουριστικού προϊόντος. Με σύγχρονη οργάνωση και έναν τρόπο λειτουργίας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και που φιλοδοξεί να προλαβαίνει τις επιθυμίες κάθε ταξιδιώτη, η SKY express είναι η επιλογή που πετάει κάθε μέρα πιο ψηλά.

sky express

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ