Όλγα Κεφαλογιάννη: Πρωταγωνιστής επενδύσεων ο ελληνικός τουρισμός

Newsroom
Newsroom

«Ο ελληνικός τουρισμός είναι πρωταγωνιστής στην προσέλκυση νέων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στους δημοφιλείς προορισμούς, αλλά και για λιγότερο προβεβλημένες περιοχές. Και οι επενδύσεις δεν αφορούν μόνο τον κλάδο της φιλοξενίας, αλλά σε όλο το φάσμα του ελληνικού τουρισμού»

Πρωταγωνιστή στην προσέλκυση επενδύσεων χαρακτήρισε τον ελληνικό τουρισμού η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 5ου συνεδρίου “Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση”, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και το οποίο συνδιοργανώνουν η Next is Now και η Dome Consulting.

«Ο ελληνικός τουρισμός είναι πρωταγωνιστής στην προσέλκυση νέων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στους δημοφιλείς προορισμούς, αλλά και για λιγότερο προβεβλημένες περιοχές. Και οι επενδύσεις δεν αφορούν μόνο τον κλάδο της φιλοξενίας, αλλά σε όλο το φάσμα του ελληνικού τουρισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε εξαιρετική χρονιά το 2023 για τον κλάδο και αναφέρθηκε στην υψηλή ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού, επισημαίνοντας ότι οι υψηλές επιδόσεις τόσο σε επίπεδο αφίξεων, όσο και σε επίπεδο εσόδων, είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας. «Δεν σταματάμε και δεν εφησυχάζουμε. Και ο διεθνής ανταγωνισμός επανακάμπτει δυναμικά, αλλά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του υπουργείου θέτει ισχυρά θεμέλια για το αύριο του ελληνικού τουρισμού, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης».

Όπως επεσήμανε η Ολγα Κεφαλογιάννη, η νέα εθνική στρατηγική για τον τουρισμό περιλαμβάνει πολιτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος με νέα προσέγγιση και νέα εργαλεία, καθώς και την καινοτομία και την αναβάθμιση τουριστικής εκπαίδευσης.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε, δε, και στις ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που αφορούν σε έργα υποδομών και συμβάλλουν στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ