Φοροδιαφυγή: Προ των πυλών το νέο όπλο της Εφορίας

Φοροδιαφυγή: Προ των πυλών το νέο όπλο της Εφορίας
Newsroom
Newsroom

Ξεκινάει η online σύνδεση των ταμειακών μηχανών

Μετά από αναβολές ετών έρχεται επιτέλους η ώρα για να διασυνδεθούν τα POS των επιχειρήσεων με τις ταμειακές μηχανές και την Εφορία.

Όπως μετέδωσε το OPEN,  η μεταρρύθμιση αυτή εντάχθηκε στο Tαμείο Aνάκαμψης από όπου και θα χρηματοδοτηθεί άρα θα έχουμε μόνο σύγχρονες ταμειακές μηχανές στο εξής που θα συνδέονται απευθείας με την εφορία επομένως όταν θα εκδίδεται μία απόδειξη τότε αυτομάτως θα ενημερώνεται και η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων για την κίνηση που έκανε αυτή η επιχείρηση.

 

 

Παράλληλα θα μπορούν να γίνονται διασταυρώσεις με τις πληρωμές και με το POS αν δηλαδή κάποιος πληρώσει με κάρτα θα βλέπει η εφορία απευθείας τη χτύπησε η ταμειακή μηχανή τι πληρώθηκε στο POS αν είναι δηλαδή το ίδιο ποσό και μετά θα προχωρά σε διασταύρωση.

 

Έτσι αυτό το οποίο αναμένεται να συμβεί είναι να μπει ένα τέλος στις πειραγμένες ταμειακές μηχανές σε αυτούς δηλαδή που πειράζουν το λογισμικό στις ταμειακές και είτε σβήνονται είδε αλλάζουν τις αποδείξεις να βάλει και ένα τέλος στα POS του εξωτερικού όταν δηλαδή ο πελάτης πληρώνει κανονικά αλλά το πόσο πλήρωσες με την κάρτα του πιστώνεται απευθείας σε ένα λογαριασμό του εξωτερικού και ως Ελληνική τράπεζα.

 

Δείτε επίσης

Ταμειακές μηχανές – POS: Πότε θα γίνει η realtime διασύνδεση με την εφορία

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ