Φορολογικές δηλώσεις: Αυξημένα εισοδήματα δήλωσαν φέτος οι περισσότεροι πολίτες

Newsroom
Newsroom

Το 92% των φορολογουμένων έχει υποβάλει δήλωση

Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την λήξη της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων οι φορολογούμενοι δείχνουν να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία το 92% των πολιτών έχει υποβάλλει δήλωσή φορολογίας εισοδήματος.

Όπως προκύπτει επίσης από τις εκκαθαρίσεις, οι περισσότεροι φορολογούμενοι δήλωσαν φέτος αυξημένα εισοδήματα σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Συγκεκριμένα 5,9 εκατ. έχουν υποβάλλει την δήλωσή τους και με βάση τα περυσινά στοιχεία απομένουν περίπου 528 χιλιάδες δηλώσεις προς υποβολή, κάτι που σημαίνει ότι κάθε ημέρα από σήμερα και στο εξής θα πρέπει να υποβάλλονται περίπου 35.000 δηλώσεις την ημέρα, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, κάτι που εκτιμάται ότι είναι απόλυτα επιτεύξιμος.

Με βάση στοιχεία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το 65% όσων έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, δηλαδή οι 13 στους 20 φορολογούμενους δεν πρόκειται να πληρώσουν επιπλέον φόρο. Παράλληλα, αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα το 2021 η ελληνική οικονομία ανέκαμψε σημαντικά και αυτό φαίνεται τόσο από την αύξηση του ΑΕΠ, όσο και από τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, cnn.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ