Φορολογικές δηλώσεις: Πιέσεις για παράταση – Τα προβλήματα με τις προσυμπληρωμένες

Newsroom
Newsroom

Από τις 25 Απριλίου που άνοιξε το σύστημα υποβολών, έχουν κατατεθεί συνολικά 4,3 εκατομμύρια από τις περίπου 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις Ε1 που αναμένονται να υποβληθούν συνολικά φέτος

Πιέσεις από τους λογιστές δέχεται το υπουργείο Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις καθώς και τη διορία παράτασης που ζητούν.

Το υπουργείο Οικονομικών αντικρούει καθημερινά την εντεινόμενη πίεση φοροτεχνικών και λογιστών μια νέα παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Με τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να «τρέχει» και να λήγει σε 17 ημέρες, περίπου 4 στα 10 νοικοκυριά και 1 στις 3 επιχειρήσεις κρατούν αποστάσεις από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, ενώ λογιστές και φορείς της αγοράς επικαλούμενοι προβλήματα που παραμένουν στο σύστημα.

Από τις 25 Απριλίου πουν άνοιξε το σύστημα υποβολών, έχουν κατατεθεί συνολικά 4,3 εκατομμύρια από τις περίπου 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις Ε1 που αναμένονται να υποβληθούν συνολικά φέτος.

Στις ημέρες που απομένουν θα έπρεπε να υποβάλλονται σχεδόν 130.000 δηλώσεις την μέρα (ή πάνω από 150.000 κάθε εργάσιμη) που απομένει ως τις 26 Ιουλίου.

Οι λόγοι που έχουν υποβληθεί τόσες λίγες δηλώσεις
Άργησε να ανοίξει το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων (25/4)
Νέος τρόπος φορολόγησης ελεύθ. Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων (τεκμαιρόμενο εισόδημα)Οδηγίες για την υποβολή του εντύπου Ε3 βγήκαν στις 14/5
•Το σύστημα έχει ακόμα αρκετές ελλείψεις και αρρυθμίες

Προβλήματα στις προσυμπληρωμένες δηλώσεις
Λάθος κύρια κατοικία
Λάθη στα καταβλητέα ενοίκια
Λάθη σε τόκους καταθέσεων και δανείων
Δεν συμπεριελήφθησαν αναπηρίες
Αγορές ακινήτων και αυτοκινήτων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2023
Περιπτώσεις γονέων που υποβλήθηκαν αυτόματα δηλώσεις τους και έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους δήλωση που έχουν εισόδημα το προηγούμενο έτος


 

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ