Γ. Ρωμανιάς: Εμπνεύσεις ερασιτεχνικού χαρακτήρα για την αδήλωτη εργασία
Αναφερόμενος στην πρόταση να μειώνεται στο μισό το πρόστιμο του αδήλωτου εργαζόμενου, αρκεί να υπάρξει πρόσληψή του.
«Δεν είναι η σωστή λύση, αντιμετωπίζεται το θέμα ερασιτεχνικά, δεν αντιμετωπίζεται στη βάση του», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς, αναφερόμενος στην πρόταση να μειώνεται στο μισό το πρόστιμο του αδήλωτου εργαζόμενου, αρκεί να υπάρξει πρόσληψή του.
Έκανε λόγο για εμπνεύσεις ερασιτεχνικού χαρακτήρα και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, δεν έχουν την αναγκαία υποδομή για να λάβουν μέτρα τα οποία θα λειτουργήσουν».
Ο κ. Ρωμανιάς παρατήρησε ότι η αδήλωτη εργασία σε μερικές περιοχές της χώρας είναι καθεστώς, συμπληρώνοντας ότι στον τουρισμό το καλοκαίρι η αδήλωτη εργασία είναι κυρίαρχη μορφή εργασίας.
- Νέα μέτρα με την έλευση του νέου έτους
- "Κληρώνει" για τις έκτακτες πληρωμές περίπου 15.000 νέων συντάξεων
- Παγίδα τεκμηρίων για ανέργους και φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα