Η Moody's υποβάθμισε ξανά την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας

Η Moody's υποβάθμισε ξανά την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας
Newsroom
Newsroom

Παρά την εκτεταμένη οικονομική στήριξη από τη διεθνή κοινότητα, υπάρχει ο κίνδυνος η απότομη αύξηση του εθνικού χρέους της Ουκρανίας να αποδειχθεί «μη βιώσιμη μεσοπρόθεσμα»

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε ξανά την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας,  στη σκιά του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της χώρας.
 
Η Moody's εξέδωσε αρνητικές προοπτικές για την υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα σε Caa3 - γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν περαιτέρω υποβαθμίσεις.
 
Στις αρχές Μαρτίου, η Moody's είχε ήδη υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας κατά δύο βαθμίδες από B3 σε Caa2.

Ως αιτία για την νέα υποβάθμιση, ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί ότι  «η στρατιωτική σύγκρουση καθίσταται μεγαλύτερη από ό,τι περίμενε αρχικά η Moody's». Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο αναδιάρθρωσης του ουκρανικού χρέους και ζημιών για τους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα.

Παρά την εκτεταμένη οικονομική στήριξη από τη διεθνή κοινότητα, υπάρχει ο κίνδυνος η απότομη αύξηση του εθνικού χρέους της Ουκρανίας να αποδειχθεί «μη βιώσιμη μεσοπρόθεσμα», εξήγησε η Moody's.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 υποσχέθηκαν πάντως  πρόσθετη βοήθεια περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία,στη συνάντησή τους στο Κένιγκσβίντερ, κοντά στη Βόννη. Σύμφωνα με την κοινή τελική δήλωση, η βοήθεια θα ανέλθει σε 19,8 δισ. δολάρια για το τρέχον έτος

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ