Ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για τα ακίνητα του Δημοσίου στα Λιοντάρια

Ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για τα ακίνητα του Δημοσίου στα Λιοντάρια
Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Η διάρκεια της μίσθωσης για τα κτίσματα, όπου στεγάζονταν η Τροχαία Ηρακλείου και το Β’ Αστυνομικό Τμήμα, ορίζεται σε 30 χρόνια

Τα κτήρια στα οποία στεγάζονταν η Τροχαία Ηρακλείου αλλά και το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, προτού μεταστεγαστεί στην Νέα Αλικαρνασσό βγαίνει προς εκμίσθωση από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), μέσω ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Τα δύο κτίσματα

Το τριώροφο κτήριο συνολικής επιφάνειας 333,19 τ.μ. αποτελείται από δύο κτίσματα, το πρώτο επί της οδού Ταγματάρχη Τζουλάκη & Χάνδακος, επιφάνειας 499,30 τ.μ., όπου στεγαζόταν η Τροχαία Ηρακλείου και το δεύτερο, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 29 (Λιοντάρια) & Ταγματάρχη Τζουλάκη, όπου στεγαζόταν το Β' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, επιφάνειας 833,89 τ.μ.

Εγκαταλελειμμένα εδώ και δεκαετίες 

Σημειώνεται ότι η αξιοποίηση των εν λόγω κτηρίων, τα οποία υπήρξαν εγκαταλελειμμένα εδώ και χρόνια, αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία αλλά και από τους επιχειρηματίες της πλατείας Λιονταριών, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τουρίστες αλλά και ντόπιους κατοίκους όλο το χρόνο.  

Όπως επισημαίνεται, πέραν του εμπορικού ενδιαφέροντος που συγκεντρώνουν τα εν λόγω ακίνητα για την ανάπτυξη του κέντρου του Ηρακλείου, η αξιοποίησή τους θα συμβάλλει στην διασφάλιση της ασφάλειας στην περιοχή. Θυμίζουμε ότι αρχές του χρόνου και συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Ιανουαρίου έπεσε τμήμα του μπαλκονιού από το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του Α' και Β' Αστυνομικού Τμήματος, χωρίς, ωστόσο, να προκληθούν τραυματισμοί.

Στα 30 χρόνια η μισθωτική σύμβαση

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 30 χρόνια από την υπογραφή της μισθωτικής σύμβασης, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 10 χρόνια.
Να σημειωθεί ότι τα κτήρια τα έχει διεκδικήσει ο Δήμος Ηρακλείου, προβάλλοντας έντονα το οξύτατο στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει τόσο σε σχέση με τις δημοτικές όσο και γενικότερα στις δημόσιες υπηρεσίες, ωστόσο παρά τις πιέσεις το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τα στελέχη της ΕΤΑΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό αναμένεται να συμμετάσχουν, εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και εταιρείες από τον κλάδο της φιλοξενίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τον Φάκελο Δικαιολογητικών του διαγωνισμού, έως την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στα γραφεία της ΕΤΑΔ, Βουλής 7 Σύνταγμα, Αθήνα 105 62, στον 2ο όροφο.  
Δείτε επίσης:

Ωρολογιακή υγειονομική "βόμβα" στην «καρδιά» του Ηρακλείου!

Αντίστροφη μέτρηση για το διαγωνισμό για ιστορικά, και έρημα, κτίρια στο κέντρο του Ηρακλείου

Στο "σφυρί" από την ΕΤΑΔ η παλιά στέγη της Τροχαίας και του Αστυνομικού Τμήματος
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ