Λ. Κουβίδης στο Cretalive: "Τα πάντα αλλάζουν στο λιανικό εμπόριο, τα super market ΦΑΙΣΤΟΣ θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα εποχή"

Σταύρος Καραΐνδρος
Σταύρος Καραΐνδρος

Συνέντευξη με τον Γενικό Διευθυντή του "ΦΑΙΣΤΟΣ", Λευτέρη Κουβίδη

Τα συνεργαζόμενα καταστήματα ΦΑΙΣΤΟΣ είναι από τις αμιγώς Κρητικές εταιρείες με σταθερή πορεία ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Συναντήσαμε τον Γενικό Διευθυντή κ. Λευτέρη Κουβίδη και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πορεία ανάπτυξης της εταιρείας όσο και για τις εξελίξεις στο χώρο. 

Ο κ. Κουβίδης μας δήλωσε ότι η εταιρεία ΦΑΙΣΤΟΣ συνεχίζει με σταθερά αναπτυξιακά βήματα έχοντας ήδη επιτύχει ρυθμό ανάπτυξης 5,5% το πρώτο επτάμηνο του 2022. Μας τόνισε ότι "η ανάπτυξη επιτυγχάνεται μέσα από το γενικότερο πλάνο που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια. Η ενιαία εταιρική ταυτότητα, η βελτίωση της επικοινωνίας με τους συνεργάτες, η ανάλυση των δεδομένων της αγορά, η πραγματική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών του κλάδου και η σχέση εμπιστοσύνης  που διατηρούμε με τον καταναλωτή, μας έχουν δώσει την κατάλληλη ώθηση"

"Η θεαματική εξέλιξη της “ΦΑΙΣΤΟΣ” δεν ήρθε τυχαία"

Μάλιστα όπως ανάφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο χρόνο η βιομηχανία έχουν μειώσει τον ρυθμό ανάπτυξης για το 2022 ο οποίος σε κανονικές συνθήκες θα άγγιζε διψήφιο νούμερο σε ποσοστό.  

"Η θεαματική εξέλιξη της “ΦΑΙΣΤΟΣ” δεν ήρθε τυχαία" δήλωσε χαρακτηριστικά, "είναι αποτέλεσμα συλλογικής και μεθοδικής δουλειάς,της εμπιστοσύνη των μελών στη διοίκηση και το προσωπικό και κυρίως της εμπιστοσύνης που έχουμε κτίσει με τους καταναλωτές και τους κρητικούς παραγωγούς".

Σε ερώτηση μας για τις μεγάλες εξαγορές που συντελούνται τον τελευταίο χρόνο στον κλάδο των super market μας ανέφερε ότι "μετά την πανδημία ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό. Ήταν κομμάτι των μακροχρόνιων προβλέψεων που κάναμε και ουσιαστικά μέχρι τώρα δεν έχουν επηρεάσει με κάποιο τρόπο την εταιρεία μας. Αντιθέτως μάλιστα πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν πάντα ευκαιρίες και μπορούμε να  ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την παρουσία μας στο νησί με περισσότερα καταστήματα. Πιστεύουμε ότι κλείνοντας ο κύκλος των δομικών αλλαγών που συντελούνται στον κλάδο της λιανικής, η εταιρεία μας θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο που δραστηριοποιείται"

Σε ερώτηση μας για το αν πλάνο ανάπτυξής και δημιουργίας νέων καταστημάτων υπογράμμισε πως "φέτος στοχεύσαμε στους νομούς  Ρεθύμνου και Χανιών με τρία πολύ καλά καταστήματα". Επίσης μας ανέφερε ότι "το 2022 θα κλείσει με την δημιουργία δυο καταστημάτων ακόμα στο νομό Ρεθύμνου ισχυροποιώντας την παρουσία της εταιρείας"

"Τα καταστήματα ΦΑΙΣΤΟΣ λειτουργούν ως ζωντανά κύτταρα των τοπικών κοινωνιών"

Ο κ. Κουβίδης κλείνοντας την ενδιαφέρουσα συζήτηση μας, μας επισήμανε : "Το όραμα μας δεν εξαντλήθηκε ούτε εξαντλείται στην ανάπτυξη με την στενή έννοια. Θεωρούμε υποχρέωση μας να βοηθούμε την ανάπτυξη και των τοπικών παραγωγών και της τοπικής οικονομίας. Τα καταστήματα ΦΑΙΣΤΟΣ λειτουργούν ως ζωντανά κύτταρα των τοπικών κοινωνιών είναι κομμάτι τους και επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες την όποια υπεραξία. Τα θεωρούμε ως σημεία που ο καταναλωτής ντόπιος ή επισκέπτης μπορεί και πρέπει να έρθει σε επαφή με τα απαράμιλλης ποιότητας προϊόντα αυτού του ευλογημένου τόπου. Βοηθάμε τους νέους Κρητικούς παραγωγούς και αναδεικνύουμε τα προϊόντα τους στα ράφια μας. Αντιστεκόμαστε στην εισβολή προϊόντων χαμηλής ποιότητας και προτάσσουμε απέναντι τους την ποιότητα και τα οφέλη την κρητικής διατροφής και την αρχαιότερη γαστρονομική κουλτούρα της Ευρώπης."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ