Νέες δράσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Ποιες περιοχές αφορούν

Newsroom
Newsroom

Αναμένεται να προκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Στην προδημοσίευση δύο νέων δράσεων για την ενίσχυση υφιστάμενων και την ίδρυση νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, προχώρησε το Υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στις προδημοσιεύσεις, οι δράσεις αναμένεται να προκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Οι δύο δράσεις

Η δράση με τίτλο «Ενίσχυση Υφιστάμενων ΜΜΕ στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης» θα υλοποιηθεί με πόρους του προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Στοχεύει στην αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό, τη διαφοροποίηση, τον παραγωγικό μετασχηματισμό και τη στροφή υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στις περιοχές αυτές που επιφέρει η πορεία προς την επίτευξη του στόχου, που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για μηδενισμό των καθαρών εκπομπών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2050.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση ο επιχορηγούμενος Π/Υ κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 20 χιλ. ευρώ έως και 100 χιλ. ευρώ. Η μέγιστη διάρκεια ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες, από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Έγκρισης Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης.

Στη δράση μπορούν να υποβάλλουν πρόταση υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται σε σχετική σύσταση της Κομισιόν.

Η δεύτερη δράση που προκηρύχθηκε έχει τίτλο «Ίδρυση Επιχειρήσεων & Ενίσχυση Νέων ΜΜΕ στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης» και θα υλοποιηθεί με πόρους του προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, συνολικού ύψους €20 εκατ.

Η δράση στοχεύει σε υλοποίηση ενεργειών οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης, κυκλικής οικονομίας και υιοθέτησης καθαρών πηγών ενέργειας, δημιουργίας θέσεων απασχόλησης με παράλληλη αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/και των παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων και ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών.

Όπως και στην περίπτωση της πρώτης δράσης, ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 20 χιλ. ευρώ έως και 100 χιλ. ευρώ ενώ η μέγιστη διάρκεια ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 μήνες, από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Έγκρισης Αποτελεσμάτων Αξιολόγησης.

Στη δράση μπορούν να υποβάλλουν πρόταση νέες υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και υπό σύσταση επιχειρήσεις.

 

 

 

 

Φωτογραφία από StartupStockPhotos από το Pixabay

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ