"Πατάει πόδι" στην Κρήτη η Box Now

Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Νέα αποθήκη σε Ηράκλειο και βλέπει και Χανιά

Την είσοδό της στη αγορά της Κρήτης σχεδιάζει η Box Now συνεχίζοντας το πλάνο επέκτασης και στην νησιωτική χώρα μετά την Σαλαμίνα και την Εύβοια.

Όπως μαθαίνει το Cretalive η εταιρεία εγκαινιάζει το επόμενο διάστημα μια νέα αποθήκη 200τμ στον περιφερειακό του Ηρακλείου με το ύψος της επένδυσης το έτος να είναι στα €10.000.

Σκοπός της εταιρείας που αποτελεί θυγατρική του Emma Capital Group το οποίο έχει επενδύσει σε ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς και Profarm είναι αρχικά να τροφοδοτεί την Κρήτη μέσω Ηρακλείου και στην συνέχεια να αποκτήσει hub και στα Χανιά. 

Τα Box Now Lockers τοποθετούνται πάντα σε 24/7 προσβάσιμους χώρους και ενδεικτικά super market στα οποία είναι αποτελούν οι ΑΒ Βασιλόπουλος, Χαλκιαδάκης και ΙΝΚΑ. Όπως αναφέρει η εταιρεία στο Cretalive η Κρήτη αποτελεί έναν μεγάλο προορισμό που από μόνος του αποτελεί κάτι ξεχωριστό. «Οι ανάγκες των συνεργατών μας μέχρι στιγμής αλλά και τον μελλοντικών δείχνουν την δυναμική της περιοχής. Για αυτό άλλωστε θα βρεθούμε στο νησί με 48 Lockers σε περιοχές όπως Ρέθυμνο, Ηράκλειο,Χανιά, Μοίρες, Σητεία, Ιεράπετρα κτλ».

Πάνω από 400.000 παραδόσεις στο α τρίμηνο

Συμπληρώνοντας δύο χρόνια από την ίδρυσή της η Box Now καλύπτει ήδη το 85% της χώρας και στοχεύει το 2023 να αγγίξει το 90%, ενώ έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 200.000 καταναλωτές, και στο α' τρίμηνο του 2023 έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 400.000 παραδόσεις και μέχρι στιγμής συνεργάζεται με περισσότερα από 600 e-shops.
Ενδεικτικό της δυναμικής είναι ότι παραδίδει αυθημερόν στην Αττική σε λίγες ώρες (ανάλογα με την ώρα παραλαβής από τα e-shop) και την επόμενη ημέρα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, προσθέτοντας 50+ e-shops ανά μήνα και διπλασιάζει τον τζίρο κάθε δεύτερο μήνα. 

Η δυναμική της ελληνικής θυγατρικής έχει οδηγήσει την Box Now να την επιλέξει να λειτουργεί και ως advisory hub στο ΙΤ και στο Marketing για τις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα μπει και στην Κύπρο.

Οι αποθήκες

Η διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής ανακοίνωσε ότι η συνολική επένδυση που υλοποιεί η εταιρεία από την ίδρυσή της μέχρι και το 2024 ανέρχεται σε €25 εκατ, που αφορά επέκτα

Η Box Now διαθέτει επτά αποθήκες στην Ελλάδα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Τρίπολη, Λάρισα, Καβάλα, Αθήνα ενώ η κεντρική αποθήκη της Αττικής εκτείνεται σε 1.700 τ.μ. και θα μετεγκατασταθεί μέχρι τον Μάιο σε νέο σημείο στον άξονα της Εθνικής Οδού, σε υφιστάμενο κτήριο 7.000 τ.μ., το οποίο θα αποκτήσει μέσω πολυετούς μίσθωσης.

Οι υφιστάμενες συνεργασίες και οι νέες συμφωνίες με αλυσίδες s/m και ΣΤΑΣΥ

Σημειώνεται ότι η Box Now είναι σε τελικές συζητήσεις με αλυσίδες super market για την εξυπηρέτηση και μεταφορά προϊόντων ξηρού φορτίου (απορρυπαντικά, μακαρόνια κλπ) αλλά και με την ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να τοποθετηθούν lockers και στους σταθμούς.
επιπλέον
Ενδεικτικά, συνεργάζεται με Public, ZARA, tofarmakeiomou, wecare, ofarmakopoiosmou, Intersport, Inditex Greece, Galerie de Beaute, Celestino, Funky Budda, Politeianet, κ.α.
Αξίζει να αναφερθεί και η στρατηγική συνεργασία της Emma Capital Group με τον Όμιλο Olympia, ο οποίος επενδύει δυναμικά στην Box Now με μικρό μειοψηφικό ποσοστό, στηρίζοντας το πλάνο της Box Now Group για τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου αυτόματων μηχανημάτων παραλαβής δεμάτων (lockers) στην ΝΑ Ευρώπη. Έτσι, η PCP αποκτά μειοψηφικό ποσοστό στο Box Now Group, ενώ η EMMA Capital παραμένει ισχυρός πλειοψηφικός μέτοχος.

Σημειώνεται ότι η Box Now απασχολεί για την ώρα περίπου 150 εργαζόμενους ειδικευόμενους σε διαφορετικούς τομείς και σχεδιάζει να τους διπλασιάσει στο τέλος του χρόνου.
 

Δείτε επίσης:

Το Σεπτέμβριο ξεκινά η Box Now στην Κρήτη

Ποια είναι η Box Now που ενδιαφέρεται για την αγορά της Κρήτης 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ