Ποια είναι η Box Now που ενδιαφέρεται για την αγορά της Κρήτης

Ποια είναι η Box Now που ενδιαφέρεται για την αγορά της Κρήτης
Στέλλα Αυγουστάκη
Στέλλα Αυγουστάκη

Η Box Now είναι η start up που προσφέρει αυτοματοποιημένες προσωποποιημένες υπηρεσίες στις παραδόσεις δεμάτων.

Της Στέλλας Αυγουστάκη 

 

Η Box Now, η start up που προσφέρει αυτοματοποιημένες προσωποποιημένες υπηρεσίες στις παραδόσεις δεμάτων και δραστηριοποιείται ήδη, εδώ και έναν χρόνο στην Ελλάδα, αναπτύσσει ένα ισχυρό δίκτυο παράδοσης δεμάτων, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.200 lockers μέχρι τέλος του 2022, στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροοφορίες μας μεγάλο μέρος του δικτύου της Box Now είναι σε Αττική και Πελοπόννησο, ενώ έχουν τοποθετηθεί lockers σε Λάρισα, αλλά και Θεσσαλονίκη.

Θυγατρικη του Emma Capital Group που έχει επενδύσει στον ΟΠΑΠ

Θυμίζεται ότι η Box Now αποτελεί θυγατρική του Emma Capital Group, Ομίλου με επενδύσεις στην ελληνική αγορά, όπως στον ΟΠΑΠ, την Τράπεζα Πειραιώς και την Profarm, στόχος της οποίας είναι η ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου αυτόματων μηχανημάτων παραλαβής δεμάτων στην Ελλάδα.

δερ
Lukáš Marek, Διευθύνων Σύμβουλος, Box Now

Στα 700 lockers

Συγκεκριμένα, η Box Now διατηρεί ένα συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο εξυπηρέτησης, έχοντας τοποθετήσει πάνω περίπου 700 πράσινα, eco-friendly lockers, σε περισσότερες από 90 περιοχές της Ελλάδας, ενδεικτικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίπολη, Χαλκίδα, Πύργο, Καλαμάτα, Άργος, Αγρίνιο, Λάρισα.

Ο αριθμός, όπως πληροφορούμαστε είναι καθημερινά δυναμικός για την επέκταση των lockers", εξηγούν οι ίδιες πηγές, διευκρινίζοντας ότι, η ομάδα των location hunters, που έχει η εταιρεία, σε συνδυασμό με ειδικό αλγόριθμο, εξετάζει με προσοχή τις περιοχές ενδιαφέροντος ανά την Ελλάδα, μέχρι να καταλήξει στο ποιο θα είναι το κατάλληλο σημείο για την τοποθέτηση των lockers.

Στόχος της εταιρείας είναι, όλοι οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε κάποιο Box Now locker, καλύπτοντας απόσταση μικρότερη των 500μ. για να παραλάβουν τις παραγγελίες τους. 

Απευθύνεται και σε ιδιοκτήτες e-shops

Η Box Now έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 20.000 καταναλωτές, σημειώνοντας αύξηση στον αριθμό των μεμονωμένων δεμάτων με γεωμετρική πρόοδο, που, σε ποσοστό από την αρχή λειτουργίας της, έχει αγγίξει το +1.000%.

Απευθύνεται και σε ιδιοκτήτες e-shops – ήδη συνεργάζεται με περισσότερα από 150-(B2B), αλλά και στον καταναλωτή (B2C), ακόμα και σε παραδοσιακές εταιρείες μεταφοράς δεμάτων ως η βέλτιστη επιλογή για:

  • Αυθημερόν παράδοση σε Αττική σε λίγες ώρες και παράδοση εντός 24 ώρες σε ηπειρωτική Ελλάδα
  • Παραλαβή 24/7 για τον καταναλωτή κοντά στο σπίτι ή την εργασία του
  • Ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική

Μόνο to 3% των lockers είναι με ρεύμα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα αυτόματα μηχανήματα παραλαβής δεμάτων της Box Now είναι τελείως αυτόνομα και λειτουργούν αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, προσφέροντας έναν καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παράδοσης παραγγελιών.

Από τα 700 lockers που έχουν ήδη, τοποθετηθεί, μόνο το 3% είναι με ρεύμα. Πρέπει να είναι πολύ ειδική συνθήκη για να λειτουργεί κάποιο locker με ρεύμα, γιατί επιλέγονται σημεία με ηλιοφάνεια, εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Τα Box Now lockers τοποθετούνται σε κομβικά σημεία της πόλης, ώστε ο καταναλωτής να έχει ο ίδιος πρόσβαση 24/7 στο αυτόματο μηχάνημα παραλαβής και στο δέμα του, με ανέπαφο τρόπο.

Θέλει παρουσία και στα super markets

Παράλληλά η Box Now, θέλει να τοποθετηθεί σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες retail. Για την ώρα, βρίσκεται στην ΑΒ Βασιλόπουλος και στο My Market. Στα πλάνα του ελληνικού management team είναι να μιλήσει με όλες τις μεγάλες αλυσίδες supermarket, προκειμένου να τοποθετηθούν στον περιβάλλοντα χώρο των καταστημάτων τους τα lockers της Box Now.

Μπαίνει Βουλγαρία και Κροατία

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές, η Box Now, που ξεκίνησε πρώτα από την Ελλάδα, θα έχει μπει, μέχρι τέλος καλοκαιριού, σε Βουλγαρία και Κροατία.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ